Kongsvinger-MS 3-6

MS avgjorde med gnistrende tredjeperiode mot Kongsvinger.

Ved LS
Oppdatert: (05.3.2009)

Kveldens kamp mellom MS og Kongsvinger sto om hvem som skulle få et godt grep om den siste GET-ligaplassen. Her handlet det ikke bare om poeng, men også om å sikre seg et best mulig utgangspunkt på innbyrdes målforskjell. Og det var Kongsvinger som kom best igang. Vertene presset MS over på defensiven fra første dropp, samtidig som de var giftige på kontringer de gangene MS prøvde seg i Kongsvingersonen. MS slet med å etablere noe eget spill i denne perioden, men holdt på den positive siden tett bakover tre ganger i undertall i løpet av de første 20 minuttene. Halveis i perioden sendte Johan Chang likevel hjemmelaget opp i en ledelse som slett ikke var ufortjent.

Tidlig i andre periode var en Kongsvingerspiller alene gjennom, men Lage Knutsen vartet opp med en viktig redning. I denne perioden tok MS over stadig mer av spillet, nå var det Kongsvingers tur til å komme på etterskudd og pådra seg utvisninger. En av disse ble effektivt utnyttet av Martin Hansen etter bare seks sekunder i power play. MS fortsatte å pepre Victor Gunnarsson med skudd fra alle bauger og kanter, men svensken virket til tider nesten umulig å overliste. Til tross for hele 27 MS-skudd i denne perioden, ble det med det ene målet fra de grønne. Og da Kongsvinger kontret inn 2-1 i en god MS-periode, virket utgangspunktet vanskelig.

Men tredje periode skulle etter hvert bli et festfyrverkeri fra de gulgrønnes side. Oppildnet av tilreisende supportere skrudde MS opp tempoet flere hakk, og slitne gjester hang ikke med. Niklas Wiklund utlignet tidlig med et velplassert kanonskudd, og det slo formelig gnister av Sondre Olden da han sendte MS i føring etter snaue åtte minutter av perioden. Og MS fortsatte storspillet selv i undertall. Kyle Sibley er blitt grossist i bestemannspremier, og fikk den med seg også i kveld. Da Axel Grusell satt utvist halveis i perioden stakk Kyle gjennom og satte inn 4-2 etter flott samspill med Jonas Moen. Og da Martin Hansen etter snaue kvarteret la på til 5-2, virket kampen opp og avgjort. Frem til da hadde perioden fortonet seg som en drøm, eller muligens som et mareritt sett fra Kongsvingers side.

I sluttminuttene pådro MS seg et par urutinerte utvisninger, blant annet en for dårlig oppførsel fra benken. Det skal være unødvendig i en så viktig kamp.  Kongsvinger tok ut målvakten og spilte seks mot tre, noe som resulterte i redusering fire og et halvt minutt før slutt. Vertene kjempet durabelig for å komme inn i kampen igjen, samtidig som MS bommet flere ganger hårfint på det tomme målet. Peter Andersen hadde også en treff i tverrliggeren, før pucken endelig lå der den skulle drøye minuttet før full tid. MS vant dermed kampen 6-3, og har sikret seg et meget godt utgangspunkt før de resterende kvalikkampene. Selv med tap i de to neste kampene, vil MS være sikret en "finale" hjemme mot Kongsvinger i siste runde. Men MS kan også avgjøre før den tid. Allerede søndag kan MS i første omgang sende Furuset ned i 1. divisjon, og sikre seg et enda bedre utgangspunkt før avslutningen.

Vi ønsker MS-gutta lykke til videre på veien mot GET-ligaen, og minner samtidig igjen om helgens juniorkamper, seriefinale for U19 fredag og kvartfinaler for U17 fra lørdag. Disse lagene har også gjort seg fortjent til den samme støtten fra tribunen som a-laget fikk i kveld.