Comet-MS 4-2

MS fulgte Comet til døra - og inn i GET-ligaen.

Oppdatert: (12.3.2009)

MS trengte ett poeng eller hjelp fra Furuset for å sikre GET-ligaplassen allerede i kveld. Comet var to nummer for store for MS sist lagene møttes. Og også kveldens kamp fikk en dårlig start, i form av to tidlige Comet-scoringer. Men MS spilte seg inn i kampen igjen, og drøyt halveis i første periode sendte Axel Grusell en puck fra rundvant inn foran mål. Formodentlig ment som en pasning, men pucken gikk via en Cometspiller og ryggen til Comets keeper, og spratt i mål. Fem minutter senere utlignet en fallende Erik Wallace til 2-2, og MS hadde igjen grep om det ene poenget de trengte. Men Comet svarte med nytt ledermål bare minuttet senere.

Resten av kampen ble jevn, men målløs helt til sluttminuttet. MS hadde flere gode muligheter til å utligne, uten å lykkes. Juniorene i laget har mange jern i ilden om dagen, og de fleste av dem sto derfor over denne kampen. Og savnet av kvikke juniorbein var merkbart da det dro seg mot slutten. Men etter hvert som kampen skred frem ble det like spennende å følge med på utviklingen i kampen Furuset-Kongsvinger. Her gjorde nemlig utslåtte Furuset en heroisk innsats, og hjalp MS med å holde Kongsvinger på avstand. I sluttminuttet i Halden tok MS ut målvakten, og Comet var kjappe til å sette 4-2 i det tomme buret. Samtidig som Comet-folket jublet for scoring, nådde beskjeden om Furusets seier MS-svingen. Dermed føk samtlige armer på tribunen i været i en unison gulgrønn forbrødring.

MS-gutta hadde selvsagt foretrukket å avgjøre selv med poeng i kveld, men avgjørelsen falt i realiteten med seieren over Furuset i forrige runde. MS har gjort seg fortjent til GET-ligaplassen gjennom sin suverene seiersrekke i 1. divisjon etter jul, gjennom formidabel snuoperasjon og seier på Kongsvinger, og gjennom hele 15-2 sammenlagt på to kamper mot Furuset. I kveld var de heller ikke langt unna poeng mot Comet. Nå kan spillere og supportere gå til den avsluttende kampen på søndag totalt blottet for nerver. La oss håpe sesongens siste kamp blir den festen alle har ventet på. En fantastisk sesong fortjener en strålende avslutning!