MS-Kongsvinger 8-3

MS feiret opprykk med brask og bram.

Oppdatert: (15.3.2009)

Etter en lang sesong med viktige og spennende kamper hele veien, var kveldens oppgjør faktisk det første tilsynelatende betydningsløse for MS. Men det var på papiret. For når det gjelder ære og verdighet, var kanskje denne kampen den viktigste av dem alle. Det er ingen tvil om at mange satt med blandede følelser etter forrige runde, da laget rykket opp tross knepent tap i Halden. Og i kveld var gutta innstilt på at et opprykk må krones med seier om festen skal bli fullkommen.

Men det var Kongsvinger som kom best i gang også i kveld. Kvarteret ut i første periode tok de en ledelse som ikke var ufortjent på det tidspunktet. Martin Hansen svarte raskt med utligning for MS, og det sto 1-1 til første pause. Tidlig i andre periode driblet Jonas Djupvik seg nesten inn i mål, før han sendte MS i føring for godt denne kvelden. Snaut midtveis i kampen kontret MS inn 3-1 i undertall, pucken gikk inn via en Kongsvingerspiller og målet ble kreditert Magnus Lindahl. Seks minutter senere var Lindahl på farten igjen sammen med Eirik Edstrøm, og igjen viste gutta hvorfor vi savnet juniorene i forrige kamp. Et ordentlig "aldri gi opp"-mål av gutta som er i storform før semifinalene i U19-NM. Da Peter Andersen like etterpå  satte inn 5-1, virket det som ingenting kunne stoppe oss nå, for å sitere den gode gamle MS-sangen.

Men Kongsvinger skal ha ros for at de aldri ga opp i kveldens kamp. De jobbet og slet selv da de lå under med mange mål, og bidro slik sett til at festen ble enda bedre. På tampen av andre periode scoret de to kjappe, og i tredje periodes første fem minutter presset de på for å komme helt opp i ryggen på MS igjen. Men slik skulle det ikke gå. 5.01 ut i perioden kontret Marius Andersen inn 6-3, og derfra var det ingen tvil om at poengene ville bli igjen på Manglerud. MS ville ha med flest mulig av junorene på festen i kveld, og byttet like godt ut Lage Knutsen midt i en MS-utvisning. Kenneth Sørli Eriksen kom inn, og holdt nullen resten av kampen. Jonas Djupvik la på til 7-3 for MS, før punktum ble satt med nok et undertallsmål for de grønne. Kanskje kveldens høydepunkt, da Magnus Lindahl slo en høy og vrien pasning til Jonas Moen, som svarte med å klinke pucken i mål.

Kveldens kamp ble kort og godt en meget verdig avslutning på en fantastisk sesong for MS. Sesongen som startet med et forsmedelig nederlag mot Lørenskog2, har siden den gang stort sett bare gått oppover. Spesielt etter nyttår da samtlige kamper måtte vinnes, viste gutta styrke med imponerende resultater på løpende bånd. Og i kvaliken feide MS all tvil til side, med fire suverene seiere mot Kongsvinger og Furuset. Det eneste som manglet var poeng mot Comet, men MS endte faktisk opp med å score like mange mål som Haldenslaget i denne kvaliken. Og at MS skulle kvalifisere seg med hele ni poengs forsprang til lagene bak, var det vel få som hadde trodd på forhånd. Nå gjenstår bare å gratulere alle involverte med en fantastisk sesong. Og vi minner igjen om at sesongen fortsatt ikke er slutt for alle a-lagsgutta, juniorsluttspillene kan bli en ny opptur i det som også er en av tidenes beste sesonger for yngres avdeling i MS.