MS-VIF 2-5

Mye positivt tross tap mot naborivalen.

Oppdatert: (25.8.2009)

VIF er fortsatt storebror i Oslo, og viste det først og fremst gjennom mer effektiv utnyttelse av målsjansene i kveld. Gjestene tok føringen etter drøyt halvspilt førsteperiode, men MS kom tilbake i spill fem mot tre to minutter før pause. Power play-spillet vi har sett fra de grønne så langt har glimtvis vært meget positivt, spesielt når finslepne Justin Bostrom og hans medsammensvorne har vært på isen. Etter et kjapt og heftig overtallsspill lyktes det Martin Hansen å overliste VIFs meget gode målvakt halvannet minutt før pause. Dessverre glapp markeringene litt i spill 5 mot 4 like etter, og VIF kunne kontre inn ny ledelse i undertall.

Andre periode ble relativt jevn, men ikke spesielt velspilt. VIF punkterte langt på vei kampen med to scoringer, mens MS gikk på en målløs periode. I tredje periode var hjemmelaget igjen litt mer på hugget. For den som har fulgt MS gjennom en del årganger, så er det gledelig å skue at det så langt har blitt mindre fruktesløs lemping av puck til feil adresse. Årets MS-utgave ser ut til å ha en offensiv plan, og lykkes tidvis med å vende spillet raskt uten å miste pucken ved hver anledning. Det skal også nevnes at laget i kveld manglet Peter Andersen, i tillegg til Dennis Ors og Maths Johansson. Nyervervelsen Dave Bonk ankommer senere denne uken. Roman Morgunov blir ikke med videre.

MS har forsynt mange klubber i inn- og utland med talenter de siste sesongene, men heldigvis finnes det fortsatt noen slike igjen i egne rekker. Et av de største er kanskje Joacim Sundelius. Tre minutter ut i tredje periode danset han gjennom VIF-forsvaret i et eventyrlig soloraid, og skapte ny spenning i kampen med sin redusering til 2-4. MS var for en stakket stund med i gamet igjen, og en ny redusering lå i luften. Kanskje ble man litt for offensive i jakten på det neste målet, fjorten minutter ut i perioden slo VIF kontra og fastsatte sluttresultatet til 2-5. Likevel ingen avskrekkende aften i selskap med storebror, selv om det fortsatt finnes mye finpuss igjen før seriestart 15. september.