MS-Stavanger Oilers 2-5

(1-3) (0-2) (1-0)

Oppdatert: (06.9.2009)

MS har i flere av kampene denne høsten hatt problemer med tempoet i starten, mens de har kommet sterkt tilbake mot slutten av kampene. Denne utviklingen fortsatte mot Stavanger Oilers i kveld. Gjestene var noen hakk for raske og spilte kjapp kontringshockey i første periode, noe MS taklet dårlig. Før ni minutter var spilt sto det 3-0 til bortelaget. Drøyt halveis i perioden kom kveldens første reduseringsmål fra de grønne. MS spilte 5 mot 4 da Justin Bostrom var på rett plass foran kassa og styrte inn 1-3.

I sluttminuttene av første periode pådro MS seg tre utvisninger på rappen. I andre periode tok det gjestene bare 20 sekunder å utnytte spill 5 mot 3. Men utover i denne perioden var det MS som etter hvert tok kommandoen. Dessverre sto det et tidligere MS-talent ved navn Lars Volden i Stavangermålet, og han stoppet alt som kom av skudd fra de grønne i andre periode. Og da MS nok en gang pådro seg utvisninger og måtte spille 3 mot 5, var Stavanger Oilers igjen dødelig effektive. 2-0 til gjestene i denne perioden gir et skjevt bilde av kamputviklingen, men som alltid før er det målene som teller i ishockey. Det holder ikke å vinne skuddstatistikken når poengene skal telles opp i GET-ligaen.

I tredje periode ble MS-dominansen kanskje enda større. Lars Volden ble pepret med skudd fra alle kanter, men han holdt stand helt til 11.26 ut i perioden, da pucken gikk lynkjapt frem og tilbake mellom Casper Santanen og målscorer Martin Hansen. MS kunne og burde scoret flere mål i denne perioden, men på den positive siden holdt de nullen bakover. Heldigvis finnes det fortsatt keepertalenter igjen i klubben, og i tredje periode fikk Steffen Søberg prøve seg mellom stengene. Det gikk riktig bra, selv om han først ble satt skikkelig på prøve da gjestene spilte i overtall i sluttminuttene. Søberg holdt nullen, og mer kan man jo vanskelig forlange. Han fikk også tidvis god hjelp av oppofrende medspillere, og MS leverte igjen en sterk tredjeperiode.

En opptelling etter fem treningskamper viser at MS har vunnet en og tapt fire. Målforskjellen totalt er 12-20, MS har altså i gjennomsnitt scoret 2,4 mål og sluppet inn fire mål pr. kamp så langt. Avslutningen av kampene viser at MS har vunnet fire av fem sluttperioder, og spilt en uavgjort. MS har til sammenligning tapt samtlige førsteperioder, så her gjelder det å henge med i svingene fra kampstart fremover.