Lørenskog-MS 3-2 str.

(0-0) (2-1) (0-1) (0-0) (1-0)

Oppdatert: (26.9.2009)

Lørenskog toppet tabellen før kveldens kamp, etter å tidvis ha imponert stort i sine kamper så langt. Hjemmelaget la da også MS under kraftig press innledningsvis, da de grønne pådro seg et par tidlige utvisninger. Men etter hvert som MS ble fulltallige jevnet spillet seg ut. MS fikk også et par muligheter i power play, men perioden endte målløst. I andre periode var det MS som var på hugget fra start. Dave Bonk satte inn kveldens første scoring i power play 2.46 ut i perioden. Fem minutter senere spilte MS igjen i overtall, og skapte flere gode målsjanser uten at pucken ville inn. Isteden rotet man det skikkelig til bakover, og Lørenskog kunne utligne i undertall etter særdeles slett pasningsspill hos MS. Da MS så pådro seg to utvisninger, var det hjemmelaget som tok føringen med 2-1.

Vi har skrevet en del om MS sine gode tredjeperioder. I kveld var vi kanskje ekstra spent på om trenden skulle fortsette, Lørenskog hentet som kjent opp fem mål mot Comet i tredje periode i forrige kamp. Men her ble det igjen MS som slo til med en sterk avslutning. Tre minutter ut i perioden kom Justin Bostrom gjennom på høyrekanten, og spilte pucken tversover til Jonas Moen som kunne sette pucken i nesten tom kasse. Etter dette hadde MS flere sjanser til å avgjøre, men da Pål Skogli ble utvist i sluttminuttet ble det noen lange sekunder. Men serielederen maktet ikke å avgjøre, og nok en kamp gikk til spilleforlengelse. Hjemmelaget presset på for en avgjørelse i overtall i forlengningen, men MS red stormen av. Og i spill 4 mot 4 var det MS som kjørte showet. Dog uten at man kom nærmere enn et stolpeskudd, dermed var det duket for straffer også denne kvelden. At det ikke er lett å score på straffeslag i ishockey, fikk vi mange eksempler på også i kveld. Hos MS var det kun Justin Bostrom som hadde hellet med seg denne gangen, på i alt syv forsøk fra de grønne. Det syvende forsøket, ved Dave Bonk, hadde fortjent en bedre skjebne. Han fintet keeperen helt ut, men lyktes ikke med å sette pucken i nesten tomt bur. Dermed ble det Lørenskog som kunne avgjøre på sin syvende straffe.

Til tross for at det "bare" ble ett poeng i dag mot serielederen, fortsetter MS å imponere stort. Laget er i ferd med å spille på seg selvtillit, og har seks poeng på de tre siste kampene. MS har ikke tapt en tredjeperiode på fire kamper, og igjen vinner de den totale skuddstatistikken. Justin Bostrom fikk nok en bestemannspris i kveld, mens rekkekameraten Dave Bonk fortsetter å heve seg fra kamp til kamp. Han viser en helt annen gnist enn han gjorde i treningskampene. Og at en spiller som Pål Skogli egentlig trappet ned for to år siden, kunne ingen se. Her ble det ofret liv og lemmer for å redde poeng, og det kunne fort blitt mer enn det ene. Fortsetter MS å spille på denne måten kan ingen lag i GET-ligaen føle seg trygge. Neste motstander er Lillehammer borte førstkommende torsdag, deretter følger tre hjemmekamper. Da bør publikum kjenne sin besøkelsestid, for dette MS-laget viser bedre takter enn vi har sett i ishallen på mange år.