MS-Stjernen 2-4

(0-2) (1-2) (1-0)

Oppdatert: (11.10.2009)

MS slet litt med tempoet innledningsvis mot Stjernen, spesielt når gjestene fikk spille i overtall. Gutta fra plankebyen var effektive, og scoret to ganger i første periode. Like effektive var ikke MS, som pepret Pål Grotnes med i alt 16 skudd i denne perioden uten å få uttelling. Det skal sies at mange av skuddene var av det ufarlige slaget.

Seks og et halvt minutt ut i andre periode fikk MS kontakt igjen, da Kyle Sibley endelig lyktes med å overliste Grotnes med et velplassert skudd fra blå. Stjernen hadde to spillere utvist på det tidspunktet, og fikk den ene utpå akkurat tidsnok til at nestemann også slapp å sone resten av straffen. Drøye tolv minutter ut i perioden var det igjen gjestene som fikk treff i power play. Da Stjernen pådro seg en ny utvisning mot slutten av perioden kunne MS skapt ny spenning i kampen, isteden fikk de røde slippe gjennom på en alt for enkel kontring, som endte med scoring i undertall.

MS fortsatte å kjempe i tredje periode, og snaut halveis i perioden var det hjemmelagets tur til å få nettkjenning i undertall. Den hardtarbeidende duoen Martin Hansen og Pål Skogli viste fint samspill ved den anledningen. MS fortsatte å pøse på, men Pål Grotnes var sikkerheten selv bakerst hos Stjernen. Det var til tider vanskelig å forstå hvor dommeren prøvde å legge lista i kveld. Men når man vinner skuddene 36-19 uten å få bedre uttelling, samt slipper inn mål i undertall, har man kanskje seg selv å takke.

Sluttminuttene ble preget av stor innsats og noe kaotisk spill, med flere store målsjanser til begge lagene. Men flere mål ble det ikke, dermed måtte MS se at Stjernen kryper forbi på tabellen. Frisk lå også lenge an til tre poeng mot Storhamar i kveld, men to av dem glapp helt på slutten. MS ligger dermed fortsatt på kvarfinaleplass, nå tre poeng foran Frisk. Førstkommende tirsdag kommer nok et østfoldlag på besøk til Manglerudhallen, denne gangen Sparta.