Bronse til Team 90

MS avgjorde bronsefinalen mot Sparta med tre utespillere.

Oppdatert: (09.4.2006)

Etter tap 0-3 mot VIF i semifinalen søndag formiddag, var MS klare for bronsefinale mot Sparta. Heller ikke den kampen fikk noen drømmestart for de grønne. Sparta gikk opp i ledelsen etter bare 42 sekunder, men MS svarte raskt. Før to minutter var passert på klokka var det balanse i regnskapet. Etter utligningen var det MS som styrte spillet, uten at det ble flere scoringer i den første perioden. Den andre og siste perioden ble en spennende affære, med flere gode målsjanser til begge lag. MS svidde av flere store muligheter, men da laget pådro seg to 2-minuttere snaut midtveis i peroden så det stygt ut. Jonas Djupvik Løvli, en av lagets dominerende spillere, fikk dessuten 2+10 minutter i fryseboksen. MS mistet dermed ett av sine farligste våpen. Sparta hadde med andre ord alle muligheter til å avgjøre.

Men de gjenværende utespillerne til MS ville det annerledes. Etter noen sekunder med Spartapress, fikk Dag Jonas Lande med seg pucken ut av egen sone. Etter læreboka burde han kanskje klarert pucken enkelt istedenfor å prøve seg på et soloraid i spill 3 mot 5. Men Lande ga seg ikke før han befant seg alene gjennom med målvakten, som også ble utspilt på iskaldt vis. Seks grønne armer i været i Spartasonen, seks grønne armer i været i fryseboksen. En meget sterk prestasjon av MS, og det var nesten så vi ikke ønsket flere scoringer, slik at denne skulle bli stående som matchvinner. Og det ønsket fikk vi til slutt oppfylt. MS holdt unna, vant 2-1, og fikk en fin revansje etter syvendeplassen i serien. Bronsemedaljer og to seire mot sølvvinnerne fra serien er en mer enn godkjent avslutning på sesongen av MS-gutta.