Lørenskog-MS 5-4 str

(0-2, 2-1, 2-1, 0-0, 1-0)

Oppdatert: (07.1.2010)

MS og Lørenskog møttes for femte gang denne sesongen, og samtlige kamper har vært rene thrillere. I kveld fikk MS en god start, selv om det var hjemmelaget som dominerte den første perioden. MS var igjen effektive i power play, og scoret to overtallsmål i første periode. Pål Skogli sendte først en puck i mål via Dave Bonk, på den neste var han selv sistemann på pucken. MS kunne gå til første pause med en noe flatterende 2-0-ledelse. I andre periode ble hjemmelagets dominans enda større, og drøyt midtveis i kampen var det 2-2 og balanse i regnskapet. Men et par minutter senere leverte MS på ny godt overtallsspill, og Kyle Sibley sendte de grønne i ledelsen igjen. Også i periodens siste sekunder hadde MS noen eventyrlige muligheter, uten å få pucken i mål. I begynnelsen av tredje periode hadde de mer hell med seg, og Justin Bostrom kunne øke ledelsen etter bare 34 sekunders spill.

MS hadde brukbar kontroll i første halvdel av den tredje perioden, men så satte Lørenskog inn et ekstra gir. Hjemmelaget hadde spillefri da MS slo Oilers på tirsdag, og hadde derfor muligens litt mer krutt i beina. Reduseringsmålet kom 11 minutter ut i perioden, og da MS pådro seg en utvisning etter snaue kvarteret ble det for tøft. Med 5 minutter igjen på klokka kom utligningen, og Lørenskog fortsatte å jage etter seiersmålet. Heldigvis kom de ikke nærmere enn Inge Stokviks skudd i tverrligger. MS fikk også sin store sjanse med straffeslag 3 minutter før slutt, dessverre lyktes ikke Skogli med å overliste Lars Haugen denne gangen.

Fem minutters forlengning forløp uten scoringer, og det var igjen duket for straffer mellom disse to lagene. Her klarte verken Martin Hansen, Pål Skogli, Justin Bostrom eller Dave Bonk å treffe mål, og Lørenskog kunne avgjøre på sin fjerde straffe. MS måtte nøye seg med det ene poenget, men har med det plukket poeng i 11 av de siste 14 kampene. MS kunne med litt hell tatt med seg alle poengene i dag, men kunne like fort ha mistet alle. Som vanlig kjempet laget med nebb og klør, men til tider ble de også rundspilt av et hjemmelag i medaljekampen. Lørenskog hadde over 50 skudd på mål, og Linus sto igjen en meget solid kamp mellom stengene.

I kveldens runde gikk faktisk samtlige kamper til forlengning. Åtte lag tok dermed poeng, mens Frisk hadde spillefri og led den uvanlige skjebne å tape terreng til alle lag på samme kveld. For MS er avstanden til de nærmeste lagene på tabellen uforandret, det er fortsatt 3 poeng ned til Stjernen, 6 poeng opp til Storhamar og 7 poeng opp til Lillehammer. Sistnevnte lag kommer til Manglerudhallen på søndag, dette blir en ny viktig batalje i kampen om å henge på lagene foran.