Frisk-MS 3-5

(2-1, 0-2, 1-2)

Oppdatert: (12.1.2010)

Frisk var på offensiven med 7 poeng på de 3 siste kampene, og hadde muligheten til å knappe inn forspranget oppover på tabellen. Askerlaget hadde da også god flyt innledningsvis i kveldens kamp. De tok først ledelsen etter tre minutter under en avventende utvisning, før de kontret inn 2-0 fem minutter senere. Midtveis i perioden fikk Scotty Balan treff på et slagskudd fra høyrekanten, og MS kom mer inn i kampen igjen etter dette. Frisk fikk muligheten i spill 5 mot 3, men uten å få uttelling.

Tre minutter ut i andre periode spilte MS power play, og Martin Hansen utlignet med en puck opp i nettaket bak en utspilt målvakt. Noen minutter senere fikk hjemmelaget igjen spille 5 mot 3, men enda en gang holdt MS unna. Snaue to minutter før pause kom MS gjennom på en kontring. Kyle Sibley valgte å avslutte selv, og han hadde hellet med seg. Ikke noe kanonskudd fra Kyle, men pucken satt i nettmaskene.  MS hadde snudd kampen, og med to sene utvisninger til Frisk i perioden, kunne MS innlede tredje periode i spill 5 mot 3.

Og i motsetning til Frisk lyktes det MS å få uttelling med to mann mer på isen. Justin Bostrom satte inn tomålsledelse bare 26 sekunder ut i den tredje perioden. Tre minutter senere økte Dave Bonk til 5-2, på det som etter hvert ble en god dag for importene i laget. MS så ut til å ha kontroll, og Frisk hadde mistet den flyten de hadde i åpningsminuttene av kampen. Men 7 minutter før full tid fikk hjemmelaget slippe litt for enkelt til og redusere til 3-5. Etter dette var det litt småkaotiske tilstander på isen. MS satte også urutinert nok på 6 utespillere ved en anledning. Ikke noe gunstig tidspunkt å pådra seg unødvendige utvisninger, men med mer innsats enn finspill holdt laget unna i de hektiske sluttminuttene.

Med sesongens fjerde strake MS-seier over Frisk er Askerlaget igjen på relativt behagelig avstand før lagene møtes igjen til ny dyst på torsdag. MS har nå 18 poeng ned til Frisk og 6 poeng til Stjernen. Avstanden opp til Storhamar krympet igjen til 3 poeng. På de 16 kampene MS har spilt siden 22. november, har laget plukket hele 31 poeng. Dette er faktisk mer enn noen andre klubber har klart i samme periode, og intet mindre enn imponerende av et lag som jobber og sliter hver kamp og aldri får noe gratis. En stor takk til alle gutta som gjør det umulige mulig.