VIF-MS 5-4 sd

(0-1, 2-2, 2-1, 1-0)

Oppdatert: (26.1.2010)

Etter fire jevne og målfattige kamper mellom MS og VIF, var det endelig duket for et mer målrikt, men fortsatt like spennende oppgjør. MS hadde igjen Justin Bostrom på sidelinjen, men Martin Hansen fikk låne gullhjelmen og ledet an i en frisk start av MS. I store deler av første periode var det de grønne som styrte showet, og etter snaut halvspilt periode satte Pål Skogli pucken opp i krysset i overtall. MS beholdt denne ledelsen til pause, og det var på ingen måte ufortjent.

Bare 17 sekunder ut i andre periode satte Martin Hansen inn 2-0 på backhand, og det begynte å se riktig lyst ut. Men ting skjer fort i ishockey, VIF reduserte først i power play etter drøye fire minutter, og halvannet minutt senere var det balanse i regnskapet. MS kom ikke til mange avslutninger i denne perioden, men var svært giftige de gangene de var frempå. Samtidig fremsto VIFs målvakt som mer menneskelig enn i tidligere kamper. Etter 11 og et halv minutt var han ute på en liten skogtur, og rakk tilbake akkurat i tide til å se Dave Bonk sette pucken inn i undertall.

Tredje periode var snaut fem minutter gammel da vertene igjen utlignet. Men igjen slo MS tilbake, Dave Bonk dunket inn nytt ledermål i overtall etter godt og vel 13 minutters spill. MS kjempet som løver for å dra poengene i land, dessverre holdt det ikke helt inn denne gangen. Ett minutt og fire sekunder før full tid kom hjemmelaget atter en gang ajour. Og bare 16 sekunder ut i forlengningen skled pucken inn bak Linus. Dermed ble det bare 1 poeng på MS denne gangen. Ut fra kamputviklingen er det selvsagt en smule bittert, men samtidig gjør gutta en bragd ved å ta poeng fra serielederen for tredje gang på fem forsøk. Spesielt sterk er prestasjonen når laget i kveld måtte klare seg uten Justin Bostrom. Martin Hansen gjorde på ingen måte skam på gullhjelmen, han var involvert i tre av målene i kveld.

Justin skal være på bedringens vei, og forhåpentligvis klar til å ta opp igjen kampen om den gylne hjelmen på torsdag. MS skal nå ut i to meget viktige kamper mot sine nærmeste naboer på tabellen, Storhamar og Stjernen. Storhamar ledet i kveld 3-0 over Lørenskog, men tapte til slutt på straffer. De er dermed fortsatt det ene poenget foran MS. Stjernen tapte mot Frisk, slik at disse to lagene er henholdsvis 7 og 10 poeng bak MS. I torsdagens hjemmekamp mot Storhamar får MS en ny mulighet til å klatre opp på sjetteplass på tabellen. Da trenger man 3 poeng, som også vil gi sammenlagtseier innbyrdes mot Hamarlaget.