Lillehammer-MS 10-4

(4-1, 5-3, 1-0)

Oppdatert: (19.11.2011)

MS sto med fire strake tap før kveldens bortekamp mot Lillehammer, og det ble et nytt vanskelig oppgjør for MS i kveld. Lillehammer har tapt tre ganger mot Stjernen denne sesongen, og deretter kommet skjerpet på isen mot MS. Vertene scoret fire ganger i den første perioden, mens MS noterte seg for en scoring ved Per Kristian Person. Unge Person har vært et friskt pust siden han kom til klubben, og dette var hans første nettkjenning i MS-trøya. MS sliter fortsatt litt på skadefronten, og måtte igjen klare seg uten Espen Salo og Christoffer Hansson. Også i den andre perioden rant baklengsmålene inn, og Daniel Henriksen kom etter hvert inn i MS-målet. Han fikk en vanskelig start på kampen med ny Lillehammer-scoring nesten umiddelbart. På den positive siden noterte han seg også med et assist i sin første kamp mellom MS-stengene. MS reduserte til sammen tre ganger i denne perioden. Scoringene var signert Mats Knutsen, Martin Hansen og Jason Lawrence. I tredje periode nøyde Lillehammer seg med en scoring, slik at det hele stoppet på 10-4.

Etter at Bryan Hogan stakk hjem rett før seriestart, har klubben lagt en tung byrde på skuldrene til våre unge målvakter. Kenneth Sørli Eriksen fikk lite tillit før denne sesongen, og har dermed måttet skaffe seg erfaring underveis. Joacim Svendsen, Dennis Haanshuus og Simen Svedal har ventet i kulissene, mens Daniel Henriksen fikk prøve seg i kveld med et ganske håpløst utgangspunkt. Steffen Søberg kom hjem allerede tidlig i høst og har trent for et comeback med MS, men har fortsatt ikke blitt frigitt av sin amerikanske klubb. MS produserer flere keepertalenter enn noen annen klubb, og har en tidligere landslagsmålvakt som trener.  Det er særdeles viktig at klubben klarer å ta vare på alle de unge målvaktene i tiden som kommer, og at de får god nok oppfølging underveis. Den riktige balansen må finnes mellom tillit og avlastning. MS har også mange talenter blant utespillerne, men her er det lettere å prøve og feile uten at det blir en like stor belastning på den enkelte spiller.

Førstkommende torsdag kommer Stjernen på besøk til Manglerudhallen. Med seier i den kampen vil MS være poenglikt med Stjernen igjen, mens med tap vil de havne seks poeng bak. Med andre ord en sekspoengskamp i klassisk betydning. Enda viktigere blir kampen av at Rosenborg tok nye to poeng i kveld, og kryper fra lagene bak. MS har gått på noen stygge nederlag denne sesongen, men de har vært best når det gjelder. Det har i klartekst betydd full pott så langt mot Frisk og Stjernen. Vi håper at den trenden fortsetter på torsdag. Møt opp og støtt laget i sesongens kanskje viktigste kamp!