Frisk-MS 0-1

(0-0, 0-1, 0-0)

Oppdatert: (14.1.2012)

MS hadde ikke vunnet en kamp siden Leangen 8. desember, og kjente pusten i nakken fra Frisk Asker før kveldens oppgjør. Det var da også Frisk som virket mest opplagt i den første perioden. MS gjorde noen helhjertede forsøk, men som ofte før trengte man en scoring for å få ordentlig fart på sakene. Den scoringen kom tidlig i andre periode, da Martin Hansen spilte frem Christian Thinn alene mot målvakt. Thinn gjorde alt riktig, og har dermed scoret i begge kampene siden comebacket. Denne scoringen skulle etter hvert vise seg å bli svært så avgjørende. MS dominerte til tider kampen utover i midtperioden, men Frisk hadde også sine gode muligheter på kontringer.

Tredje periode ble tidvis et stormløp mot Steffen Søberg, spesielt da hjemmelaget spilte 5 mot 3 fikk han kjørt seg. MS jobbet knallhardt i hvert eneste bytt, det var tydelig at gutta nå var overmodne for å sanke inn en lenge etterlengtet seier. Og tross 19-4 i skudd i tredje periode holdt MS unna. Søberg holdt nullen, og viste at han ikke har ligget på latsiden gjennom mange måneder i uvisse og uten kamptrening. Christian Thinn endte som matchvinner, og har vært en nyttig tilvekst for MS. Ikke minst med tanke på at han er den eneste som har funnet nettmaskene siden han ankom. Men hele laget fortjener ros for sin defensive innsats i denne kampen. MS stilte uten fire av sine faste backer på grunn av skader, det sier mye om hvilket arbeid som ble lagt ned av resten.

Sist MS vant en kamp var kun denne skribent og 1600 slukørede trøndere tilstede for å bevitne begivenheten. For de fleste MS-supporterne var dette første smak av seier siden laget besøkte Askerhallen i slutten av oktober. Derfor fortjener Green Army også en hyllest for den liv og røre de skapte i hallen i kveld. Dette er supportere som i likhet med gutta på laget nekter å gi opp tross måneder med motgang.

Med kveldens seier har MS forhåpentligvis parkert Frisk i bunnen av tabellen med 9 poengs avstand ned. Torsdag kommer et revansjesugent Rosenborglag på besøk til Manglerudhallen.