MS-Grüner 6-0

(2-0, 1-0, 3-0)

Oppdatert: (28.11.2012)

MS hadde muligheten til å spise ytterligere av forspranget til topplagene på tabellen i kveldens kamp. Grüner gir sjelden ved dørene når de møter MS, men det var MS som kom best i gang i denne kampen. Torger Kjersem ble spilt glimrende gjennom av Christoffer Hansson, og alene med målvakten satte Kjersem 1-0 etter tre og et halv minutts spill. Etter snaue åtte minutters spill feide Ludwig Gullberg inn 2-0 fra blålinjen. Deretter inntraff en måltørke som varte i godt og vel en periode.

I midtperioden slet MS tidvis med å beholde overtaket i kampen, og Kenneth Helgesson ble satt på flere prøver uten at han lot seg overliste. Mats Waltin valgte å ta en tidlig time-out da ting var i ferd med å stokke seg for hjemmelaget. Men drøye minuttet før siste pause ble nervene betydelig roet, da Jonny Fjeldstad spilte Christer Simonsen gjennom på nesten tom kasse. Med 3-0 hadde MS god kontroll på kampen etter to perioder.

To minutter ut i tredje periode fyrte Simonsen av et nytt godt skudd fra blålinjen, og pucken smatt inn via Jonny Fjeldstad. Ti minutter senere var Preben Eide sistemann på pucken da MS la på til 5-0 etter pent samspill med Kjetil Martinsen.  Per Kristian Person måtte sy flere sting i ansiktet i kveldens kamp, men lot seg ikke stoppe av den grunn. I sluttminuttene kom dagens mest elegante scoring da Person fintet ut keeper og lot pucken seile elegant inn ved stolperoten.

Etter å ha slitt litt midtveis i kampen kom MS sterkt tilbake og tok en ny komfortabel trepoenger. MS sine unge målvakter har nå holdt nullen i fire kamper på rad, og fem av de seks siste. De har ikke alltid hatt like travle dager, men i kveld var Helgesson en trygg sisteskanse og reddet flere avgjørende pucker da kampen sto og vippet i midtperioden.

Nå får helgens kamper i Bergen en ny dimensjon. Bergenserne så lenge utilnærmelige ut i årets serie, men har den siste tiden vist svakhetstegn og avgitt flere poeng. Med full pott til helgen vil MS passere bergenserne på tabellen, det virket ganske utenkelig bare for et par uker siden. MS må fortsatt slite med sine sju minuspoeng, men på is har ingen avgitt færre poeng enn MS etter kveldens serierunde.