MS-Kongsvinger 6-1

(1-1, 3-0, 2-0)

Oppdatert: (25.9.2013)

Etter seieren mot Skien i sesongåpningen var det ventet adskillig tøffere motstand i kveldens hjemmemøte mot Kongsvinger. MS startet igjen noe forsiktig, men godt og vel halveis ut i første periode gikk Kjetil Martinsen kjøkkenveien og åpnet scoringsballet på frekt vis. Om Martinsen tok kjøkkendøra, var det låvedøra som sto på vid gap minuttet senere. En Kongsvingerspiller fikk all verdens tid og rom foran Victor Tisell, som måtte se pucken bak seg for første gang i seriespillet.

Men som i forrige kamp hevet MS seg betraktelig i midtperioden. Victor Lindén feide inn 2-1 fra blålinjen i power play tidlig i en periode hvor hjemmelaget etter hvert dominerte stort. Mats Henriksen kom gjennom på kanten og la på til 3-1 før tre minutter var spilt av perioden, og MS hadde koblet grepet. Neste mann på scoringslisten var Thomas Jordhøy to og et halvt minutt før periodeslutt, og MS kunne gå til siste pause med en relativt komfortabel 4-1-ledelse.

I tredje periode startet MS igjen litt forsiktig. Et par glipper bakover kunne gitt Kongsvinger kontakt igjen, men Victor Tisell vartet på nytt opp med et par viktige redninger. Midtveis i perioden trosset Kyle Murphy naturlovene og satte 5-1 fra svevende posisjon. Derfra og ut var det kun ett lag på banen, MS hadde mest energi i kroppen og fart på puck og skøyter. De grønne virket rett og slett bedre trent enn gjestene, og hadde full kontroll på resten av kampen. Kjetil Martinsen fikk første ord i kveld, og han ville også ha det siste. Med halvminuttet igjen på klokka fastsatte han sluttresultatet til 6-1.

Det er ennå tidlig i sesongen, og man vet ikke helt hvor man har de ulike motstanderne. Men Kongsvinger skal være av de bedre, og kveldens resultat lover meget godt for fortsettelsen. Fra Skien-kampen var dette et pent steg fremover. På søndag reiser gutta til Halden, da får vi enda flere svar på omtrent hvor landet ligger. Comet er blant favorittene til en kvalikplass også i år, og alle sanser må på nytt skjerpes til den kampen.