Frisk sluttspurt

Juniorlaget med fantastisk avslutning og seier mot NTG Frisk/Asker.

Oppdatert: (20.1.2008)

Referat sendt inn av Robert Ditlef-Johansen

Juniorlaget vant 8-7 i et spennende og tett oppgjør mot NTG Frisk/Asker på søndag. Etter å ha ligget under med 2 mål med 39 sekunder igjen av kampen så scorer vi først med 24 sekunder igjen av kampen og igjen med 1 sekund igjen av kampen.

Manglerud Star kom best i gang i kampen og ledet 2-0 etter 5 minutter. Så skjer det som ofte skjer med en god start. Vi slipper NTG inn i kampen igjen og de scorer 3 mål i resten av perioden slik at de kan gå til pause med en 3-2-ledelse. MS hadde også sine sjanser, men Frisk/Asker var mer effektive foran mål. I andre periode viser MS at de virkelig har lyst til å komme tilbake. De kjemper hardt og kommer til en rekke sjanser og vinner perioden 3-1. En skuddstatistikk i MS sin favør på 19-8 viser at vi dominerte i perioder. Etter to perioder leder vi 5-4 og har egentlig bra kontroll på kampen.

Begynnelsen av 3dje periode er derimot ikke bra. Vi kommer tidlig på hæla og slipper Frisk/Asker inn i kampen igjen. De scorer 3 mål i løpet av de første 9 minuttene. Selv om et par av målene var av den billige sorten så var det tydelig at MS trodde de hadde denne kampen i lomma når de gikk ut på isen i 3dje periode. Etter dette tar MS seg virkelig sammen igjen og gutta har på ingen måte gitt opp. Vi kommer til en rekke sjanser og reduserer til 7-6 etter halvspilt periode. Etter dette har MS flere sjanser, men pucken spretter ikke vår veg før det er igjen 24 sekunder. Da kommer endelig den fortjente utligningen.

Etter den påfølgende droppen får vi dumpet pucken ned i Frisk/Asker sin sone og med pucken bak mål er Frisk-backen litt nølende samtidig som vi forechecker høyt og aggressivt med 2 mann og vinner igjen pucken. Vår center Fredrik Løvdahl er smart og lar seg ikke friste til å gå i rundvant, men holder seg foran mål, blir spilt opp og setter pucken kontant i nettet med et kjapt håndleddskudd.  Alt i alt en bra kamp hvor mange 92-spillere fikk en fin anledning til å vise seg frem ettersom Howard lot noen av de andre junior-spillerne få hvile i dag.