MS-Tønsberg 2-1

(2-0, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (14.3.2014)

MS fikk en kanonstart på hjemmekampen mot Tønsberg, gikk respektløst til verks og ledet fortjent 2-0 etter 12 minutters spill. Kjetil Martinsen satte det første målet etter flott samspill med Mats Henriksen og Markus Bilstad Pedersen. Så var det Joachim Hermansens tur. Etter forarbeid av Andreas Paulsen Aas, fant unggutten like godt ut at kvaliken er et passende tidspunkt for å score sitt første a-lagsmål. Pucken gikk via tverrligger og inn, og et rystet Tønsberg begjærte time out. En meget engasjert Mats Waltin oppildnet sine spillere i boksen og kunne konstatere at MS hadde fått en drømmestart på kampen. MS slet litt mer med å få pucken ut av sonen i sluttminuttene av perioden, men 2-0 holdt til pause etter den kanskje beste perioden laget har spilt denne sesongen.

Også i andre periode åpnet MS friskt, men uten å få uttelling. Tønsberg kom mer med i spillet etter hvert, men heller ikke de kom til nettkjenning i midtperioden. MS ledet fortsatt fortjent, og i begynnelsen av tredje periode lå 3-0 i luften. Slik gikk det imidlertid ikke, og da MS fikk en uheldig utvisning for forsinkelse av spillet benyttet gjestene anledningen til å redusere. Over 50 minutter tok det GET-laget å overliste Victor Tisell denne kvelden, men det ble noen spennende sluttminutter i Manglerudhallen. MS kunne punktert kampen da de fikk spille 5 mot 3 i nesten to minutter, men laget ble litt preget av situasjonen. Spillerne ble rett og slett litt skuddredde, og virket engstelige for å spille fra seg pucken.

I kampens sluttminutt spilte Tønsberg uten målvakt, og med få sekunder igjen på klokka kom de til en stor målsjanse. Men Victor Tisell ryddet opp igjen, og dermed ble alle poengene igjen i Manglerudhallen. Ut fra spill og sjanser kunne seieren faktisk vært større, og MS vant skuddene så klart som 33-19. Dette er uansett tre meget viktige poeng for MS, og gir et godt utgangspunkt videre i kvaliken. Også Kongsvinger overrasket i kveld, og slo Stjernen hjemme etter spilleforlengelse. Dermed lever begge de to GET-lagene farlig i øyeblikket, og det ligger an til et rotterace av en kamp mellom MS og Kongsvinger i Manglerudhallen på søndag.