MS-Kongsvinger 2-1 str.

(1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Oppdatert: (16.3.2014)

Både MS og Kongsvinger visste at vinneren av kveldens oppgjør fortsatt ville ha en fair sjanse til opprykk denne sesongen. Samtidig virket begge lag noe slitne etter bravadene i forrige runde, hvor de slo hvert sitt GET-lag. MS dominerte likevel den første perioden, selv om det ikke var like mye gnist i laget som i kampen mot Tønsberg. Periodens eneste scoring kom da Raymond Bamberg fyrte av et skudd som Linus Juell styrte inn.

Kampene i kvalserien har vært jevne og målfattige så langt, og kveldens match ble ikke noe unntak. Andre periode endte målløst, og i likhet med i forrige runde ble MS litt for forsiktige da de ledet. Å ri på 1-0 fungerer sjeldnere i hockey enn i fotball. Det kunne ha holdt hele veien inn i dag også, men med under sju minutter igjen på klokka satte gjestene inn utligningen fra en mølje foran målvakten. Det ble diskusjoner både blant spillere og dommere, men målet ble til slutt godkjent. Oppgjøret gikk til slutt til forlengning, hvor ingen av lagene kom til nettkjenning i løpet av fem minutter. MS var dog vanvittig nær ved et par anledninger, den aller største sjansen kom helt i sluttsekundet da det ble miss for åpent mål.

For første gang denne sesongen skulle MS ut i straffekonkurranse. Vi var spent på hvem MS ville velge ut, ofte er det ikke de mest opplagte valgene som lykkes på straffer. MS valgte da også bort typiske målscorere som Bamberg, Lindén og Martinsen. Valget falt på Michael Stenersen, Kyle Murphy og Fredrik Rålm. Stenersens skudd gikk utenfor, mens Murphy skjøt i tverrligger og ut. Kongsvinger scoret en gang og kunne avgjort på sin tredje straffe, men misbrukte den muligheten. Dermed hadde Fredrik Rålm en stor bør på sine skuldre da han måtte score på MS sin tredje. Rålm var kald og rolig, fintet ut keeper og sørget for at det måtte nye straffer til. Der bommet Kongsvinger igjen, og Rålm fikk fornyet tillit. Den takket han for ved å score like kaldt på sin straffe nummer to, dermed fikk MS med seg to poeng fra denne kampen.

MS vant skuddene 39-18 i kveldens kamp, og burde selvsagt fått med seg alle tre poengene. Når det er sagt, så gjør man en sterk snuoperasjon i straffekonkurransen. Victor Tisell leverer en ny solid kamp mellom MS-stengene, og slipper kun en av fire straffer bak seg. Fredrik Rålm får oss til å lure på om det faktisk finnes mer enn én Martin Hansen, og setter en puck til hver side for den ellers strålende Kongsvingermålvakten.

Med kveldens seier har MS fem poeng etter halvspilt kvalserie, to poeng bak ledende Stjernen. Tønsberg og Kongsvinger har tre poeng hver, og ingen lag er hektet av i kampen om GET-spill neste sesong. Kveldens poengdeling øker faktisk muligheten for at to lag kan rykke opp, selv om spillet som ble vist i kveld neppe ville imponert en GET-spion.Torsdag kommer Stjernen på besøk til Manglerudhallen, poeng der vil være en stor bonus før den meget spennende innspurten på denne kvalifiseringen.