MS-Stjernen 4-3 sd

(1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

Oppdatert: (14.9.2014)

Stjernen kom til kveldens kamp med en prestisjetung seier over Sparta, mens MS kom fra firemålstap på Lillehammer og tabellbunn. Men ofte kan det være en fordel å møte et lag som er høyt oppe etter en seier, og det ble denne kampen et bevis på. MS fikk en kanonstart da Cato Cocozza klinket inn 1-0 fra skrått hold etter bare 39 sekunders spill. Og det var MS som var toneangivende i åpningsminuttene, med flere store målsjanser. Men midtveis i perioden glapp det litt bakover, og Stjernen benyttet sjansen til å utligne. Likevel en godt gjennomført førsteperiode av MS, selv om det røynet litt på mot slutten.

I andre periode var MS igjen på hugget fra første dropp, og før minuttet var spilt hadde Christian Thinn sendt de gulgrønne i ledelsen på nytt. Dave Livingston snakket før kampen om viktigheten av å "keep out of the penalty box", og det klarte MS i nesten halve kampen. Åtte minutter ut i midtperioden kom utvisning nummer en og to samtidig, og vi forventet to meget tøffe minutter i spill 3 mot 5. Men her kjempet de utvalgte tre MS-spillerne heroisk, og Stjernen kom knapt til skudd på mål. Her må vi fremheve Per Kristian Person, Markus Bilstad Pedersen og Marcus Nilsson som gjorde en fantastisk jobb i et nervepirrende langt bytt. Med tre minutter igjen av perioden sendte Christer Greaker MS til himmels da han dunket inn 3-1, dessverre svarte Stjernen med redusering i overtall like etter. Dermed var det duket for en meget spennende tredjeperiode.

Etter hvert som kampen ble eldre og kreftene færre, fikk MS større problemer med planen om å holde seg unna fryseboksen. Etter å ha klart seg gjennom to undertall, måtte MS til slutt se utligningsmålet komme i spill 4 mot 4 med drøye åtte lange minutter igjen på klokka. Mange fryktet at poengene skulle glippe på målstreken, men Stjernen kom ikke nærmere seiersmålet enn et stolpeskudd. I sluttminuttet av ordinær tid var det MS som kom meget nær en trepoenger. Men kampen gikk til sudden death, der MS fikk avslutte  i spill 4 mot 3. Med under minuttet igjen av forlengningen klinket Robert Jernström til fra nesten samme sted som Cato Cocozza hadde åpnet scoringsballet fra, og MS kunne feire årets første to poeng. Dette er en meget fin og oppmuntrende seier å ta med seg inn i den svært tøffe bortekampen som venter mot Oilers i DNB arena på torsdag.

Alle foto: Lisbeth Halvorsen