MS-Kongsvinger 4-3 sd

(1-0, 2-1, 0-2, 1-0)

Oppdatert: (21.9.2014)

Kveldens kamp i Manglerudhallen mellom de to nykomlingene i årets Get-liga ble en spennende og dramatisk affære. Det var MS som kom best i gang, med et klart spillemessig overtak i første periode. Vi fikk ikke se det helt store spillet, men med et meget hederlig unntak for scoringen. Etter 11.34 leverte Michael Stenersen og Marcus Bryhnisveen perfekt samspill, før sistnevnte klinket pucken i mål på et direkteskudd fra kloss hold. I periodens sluttminutt hadde MS to store målsjanser, med et skudd i tverrligger som den aller største.

Kun 52 sekunder ut i den andre perioden utlignet Kongsvinger etter en pen pasning fra bak målet. MS-forsvaret var noe på etterskudd ved den anledningen. Men utover i perioden tok spillet seg opp igjen, og godt og vel halveis i kampen tok MS igjen ledelsen i power play etter et knallhardt direkteskudd fra Marcus Nilsson i power play. Marcus har vært en solid tilvekst i MS-forsvaret, og i tillegg vist seg som en flittig poengplukker så langt. Bare 20 sekunder senere doblet MS sin ledelse ved Ole Sydvold Johannesen, med en eventyrlig finte av Per Kristian Person som oppladning.

I tredje periode kunne og burde MS ha sikret sesongens første trepoenger, men slik skulle det ikke gå. Kanskje lå det i bakhodet at MS har ledet 3-1 i de to siste kampene og endt opp med forlengning. Det ble slått litt for mange farlige pasninger, og etter ni minutters spill glapp pucken for Kenneth Helgesson etter kaos foran MS-målet. Kongsvinger øynet nå håpet, og med tre minutter igjen fikk de uttelling i undertall. Helgesson var uheldig bak egen kasse, og Jonas Moen takket og bukket og utlignet til 3-3. Med sju sekunder igjen på klokka toppet dramatikken seg da gjestene ble tildelt straffeslag. Her kunne kvelden blitt helsvart, da nok en gammel MS-gutt kom utpå for å avgjøre kampen for Kongsvinger. Heldigvis for MS ble det med forsøket fra Christer Simonsen, Helgesson tok frem en livsviktig redning og for tredje kamp på rad ble det spilleforlengelse.

Fem intense minutter gikk unna uten stopp i spillet, men med flere målsjanser til begge lagene. Det så ut til å gå mot straffer, men i forlengningens absolutt siste sekund falt avgjørelsen. Cato Cocozza og Christian Thinn fintet seg gjennom forsvaret, og Thinn dunket inn seiersmålet til jubel og lettelse i den gulgrønne leiren. Ingen tvil om at MS burde klart tre poeng i denne kampen, men med kun en strafferedning som skilte fra null poeng så var det absolutt godt å få med seg en ny topoenger. Med denne seieren klatrer MS opp på syvendeplass, med en luke på fire poeng ned til Kongsvinger. Og mer overraskende - to poeng ned til VIF, som er neste motstander. MS har imponert de fleste med poeng på de tre siste kampene, og seieren mot ellers ubeseirede Stjernen fremstår som stadig sterkere. På torsdag bør alle byens hockeyinteresserte ta turen ned på Jordal, til best i byen-oppgjøret mellom MS og VIF.