MS-Stjernen 6-1

(2-1, 1-0, 3-0)

Oppdatert: (01.2.2015)

MS har hatt mange hederlige tap og mange tunge stunder denne sesongen. Siden seieren på overtid i andre serierunde mot Stjernen hadde MS klart å klore til seg noen poeng fra tid til annen, men ikke vunnet en eneste trepoenger mot andre enn Kongsvinger. Sist MS gjestet Stjernehallen, fikk de grundig juling og sesongens hittil største tap. I kveld var rollene snudd, med storseier og jubelscener fra de gulgrønne.

Allerede etter et drøyt minutt tok MS føringen på en kontring ved Marcus Bryhnisveen, og det skulle så absolutt ikke bli siste gang vi hørte dette navnet i kveldens kamp. Men halvannet minutt senere var det debutanten Jesper Hoels tur til å vise seg frem på en kontring. Hans første scoring i MS-trøya kom dessuten i undertall. Først med to og et halvt minutt igjen av perioden fikk gjestene uttelling i overtall.

I midtperioden fikk MS slite med enda flere utvisninger, verst gikk det ut over Magnus Fischer som tydeligvis valgte feil språkbruk overfor dommeren og måtte forlate isen. MS spilte her nærmere ni strake minutter i undertall, og det på en fremragende måte. Faktisk var det MS som igjen skapte de største målsjansene i undertallet. Fem minutter før andre pause hadde MS et pusterom mellom utvisningene, det brukte Marcus Bryhnisveen til å lobbe inn 3-1 bak en forfjamset Stjernenmålvakt.

MS har ledet kamper tidligere i sesongen, og det har ofte gått galt. Laget har som ofte nevnt slitt med å gjennomføre tre gode perioder. Men i kveld var stunden kommet. Halvannet minutt ut i tredje periode fikk Bryhnisveen et pass på køllebladet, og lempet inn pucken fra skrått hold. Dette var hans tredje scoring for kvelden, og det skulle ikke stoppe der. Et par minuttere senere viste MS og Bryhnisveen at de også kan spille effektivt power play. Kun fem sekunder satt Dan Nygård utvist før Marcus hadde scoret sitt fjerde mål. Og det virket bare rett og rimelig at Bryhnisveen uten assistanse fikk avslutte scoringsballet seks minutter før full tid.

MS leverte en stor laginnsats i dag og gjorde sitt desidert beste resultat for sesongen. Spesielt under det lange undertallet i midtperioden viste MS stor moral. Det er likevel ikke til å komme fra at kampens store spiller var Marcus Bryhnisveen, en beskjeden helt som måtte ut i en tilsynelatende ufrivillig seiersdans etter kampslutt. Fem scoringer av en spiller i en toppseriekamp er sjelden kost i MS, og det kan bli lenge til vi opplever noe lignende igjen.

MS kan nå hvile på laurbærene, eller eventuelt ligge i hardtrening frem til neste kamp hjemme mot Stavanger om 11 dager.