MS-Lørenskog 2-1 str.

(0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Oppdatert: (22.2.2015)

MS har levert flere gode kamper mot Lørenskog tidligere denne sesongen, men etter de siste par kampene hadde man kanskje ikke de store forventningene til kveldens oppgjør. Men det skulle vise seg å bli en både spennende og dramatisk forestilling. En jevnspilt første periode endte målløst, etter at begge lagene hadde misbrukt muligheter i spill 5 mot 3.

I midtperioden overrasket MS mange ved å bosette seg inne i Lørenskogs sone og virkelig legge press på bortelaget. Men våre motstandere har ofte en enklere vei til scoringene, det fikk vi se da gjestene mot spillets gang utnyttet en av få målsjanser til å ta ledelsen i kampen. Og typisk nok var det tre gamle MS-gutter som fikk målet og assistene for Lørenskog. MS bare økte sitt spillemessige overtak utover i perioden, men som så ofte før kunne det virke som gutta spilte mot en usynlig vegg. Først med drøye to minutter igjen av perioden fikk MS endelig en velfortjent uttelling da Eirik Salsten styrte inn et skudd fra Sebastian Kjos i power play.

Tredje periode ble en tøffere reise for MS. Men tross mange tominuttere og mye undertallsspill, klarte MS å holde Lørenskog til forlengning for andre gang denne sesongen. Gjestene kom ikke nærmere enn et stolpeskudd halvminuttet før full tid. I forlengningen hadde Lørenskog en puck inne da en spiller var inne i målgården og dyttet på Brady, noe som førte til en langvarig fight mellom Linus Juell og synderen Alex Plante. De måtte begge forlate isen. MS har tapt de fleste kampene som har gått til forlengning denne sesongen, men i kveld endte det for første gang med straffekonkurranse for de gulgrønne.

Og der skulle det bli mer dramatikk. Begge lagene bommet på sine to første forsøk, før Lørenskog scoret på sitt tredje. Eirik Salsten hadde dermed maksimalt press på sine skuldre, men det taklet han fint og satte pucken bak Lørenskogmålvakten. Begge lag bommet på fjerde forsøk, men Lørenskogs femte straffe ble kveldens mest omdiskuterte situasjon. Brady stoppet pucken i første omgang, men etter at dommeren hadde blåst trillet den over linjen. Det var vanskelig å se om Brady var borti pucken etter at dommeren blåste, eller om den gikk direkte inn. Men Brady snudde seg naturlig nok ikke for å se om han hadde kontroll på pucken da dommeren allerede hadde blåst.

Da pucken passerte mållinjen markerte dommeren likevel for scoring, men etter diskusjoner med resten av dommerkvartetten ble scoringen underkjent. MS bommet på sitt femte forsøk, dermed måtte en sjette straffe til for å skille lagene. Her bommet Lørenskog, før Eirik Salsten endelig avgjorde dette dramaet med sin andre straffescoring for kvelden. MS vant også skuddene 38-33 totalt, i en kamp man faktisk kan si de burde punktert allerede i midtperioden.

Men for MS var denne seieren viktig på flere måter. For det første var kveldens innsats et gigantisk spillemessig fremskritt etter et par kamper der laget nesten har virket ferdige med sesongen. For det andre er straffekonkurranser noe som ofte inntreffer i kvaliken, og som MS frem til nå ikke hadde fått øvd på en eneste gang denne sesongen. Eirik Salsten fremsto som et solid valg på straffer, og ble matchvinner i kveld sammen med storspillende Brady Hjelle. For Brady ble denne kampen en påminnelse om at man ikke bare må spille til dommeren blåser, men iblant enda litt lenger. MS sliter fortsatt med å lage mål i de fleste kamper, så Brady blir utvilsomt en joker i sesongavslutningen.

MS har nå tre kamper igjen av seriespillet, den første spilles mot Frisk i Askerhallen på torsdag.