Tønsberg-MS 3-5

(3-1, 0-2, 0-2)

Oppdatert: (15.3.2015)

MS kunne sikre plassen i Get-ligaen med tre poeng borte mot Tønsberg i dagens kamp, men i første periode var det lite som tydet på noen gulgrønn seiersfest denne kvelden. Hjemmelaget fikk en tidlig mulighet i spill 5 mot 3, den benyttet de til å ta ledelsen i kampen før seks minutter var spilt. Tre minutter senere doblet de ledelsen i spill 5 mot 4. Etter snaue kvarteret økte vertene til 3-0, og og det så ut til å gå mot en mørk aften for MS-gutta. Men tre minutter før pause klinket Magnus Hoff inn kveldens første redusering i power play, en meget viktig scoring for moralen i laget.

For i andre periode var det et helt annet MS-lag som kom på banen. Gutta hadde så til de grader forstått alvoret, de skrudde opp tempo og innsats flere hakk og kjempet Tønsberg ut av stilen. En tidlig redusering av Iver Håland ga ny spenning i kampen, og midtveis rundet Magnus Hoff målvakten og satte fortjent inn utligningsmålet. MS tok nå stadig mer over, og hadde minst tre gigantiske sjanser til å ta ledelsen før lagene gikk til den siste pausen.

Snaue tre minutter ut i den tredje perioden sendte Truls Tveten MS opp i ledelsen for første gang i kampen, etter at Tønsbergs målvakt hadde vært ute på en liten spasertur i forkant. Og da en storspillende Magnus Hoff med sin tredje scoring økte for MS midtveis i perioden, virket Tønsberg sluttkjørt. I sluttminuttene fikk hjemmelaget en siste mulighet i overtall, og avsluttet kampen i spill 6 mot 4. Men MS holdt unna, og kunne strekke armene i været for fornyet kontrakt i Get-ligaen etter en gedigen og imponerende snuoperasjon i kveldens kamp.

For MS var det utrolig viktig å ikke bare sikre plassen i Get, men i tillegg bevise for både seg selv og andre at de kunne slå Tønsberg på isen. I fjor tok MS plass i Get-ligaen i ettertid etter å ha blitt snytt for selve opprykket, derfor smakte kveldens seier ekstra godt. Sesongens viktigste mål ble nådd i kveld, men fortsatt gjenstår to hjemmekamper i Manglerudhallen. Tønsberg og Kongsvinger kjemper fortsatt om å slå følge med MS opp i neste års Get-liga, og vi håper MS uten press på sine skuldre avslutter sesongen med to festforestillinger hjemme mot Comet og Knights.