MS-Comet 4-2

(2-0, 0-0, 2-2)

Oppdatert: (26.8.2015)

MS fikk en god start på kvelden med to tidlige scoringer mot Comet. Den første kom etter drøye fire minutter da Magnus Hoff satte inn en retur etter et fint raid fra Jesper Hoel i forkant. Et par minutter senere lot Rasmus Ahlholm pucken rusle sakte, men sikkert over målstreken bak en utspilt målvakt. MS så ut til å ha funnet scoringsformen, men dette målet i sakte kino ble det siste publikum fikk nyte på lang tid. Midtperioden ble målløs tross store muligheter, MS hadde blant annet en kontring 4 mot 1 uten å få uttelling.

Som ofte før fikk MS motstanderens målvakt til å se nesten uovervinnelig ut i store deler av kveldens kamp. Og da Comet reduserte i spill 5 mot 3 drøyt midtveis i tredje periode var det ny spenning i kampen. Heldigvis slo MS raskt tilbake, og Rasmus Ahlholm ga oss et lite pusterom med en ny scoring etter 46 minutter med måltørke. Da Christer Simonsen fyrte av fra blå og la på til 4-1 med fire minutter igjen på klokka var kampen punktert. Selv om Comet kontret inn et nytt reduseringsmål bare halvminuttet senere, hadde MS kontroll i sluttminuttene.

Vi var ikke vitne til noen stor kamp i kveld, men sammenlignet med massakren på Lillehammer var det avgjort et steg i riktig retning. MS hadde overtaket i størsteparten av oppgjøret mot vårens  kvalikmotstandere fra Halden, og vant skuddene 43-20. Målsjanser var det slett ingen mangel på, men fortsatt skorter det litt på effektiviteten. Spesielt publikumsfavoritt Magnus Hoff skapte et utall store muligheter før han forsvant ut etter et slagsmål. Mot slutten av kampen fikk MS omsider mer skikk på sitt overtallsspill og punkterte kampen på det.

På søndag kan MS vente seg langt tøffere motstand når Frisk er verter i Askerhallen.