Kongsvinger-MS 1-5

(0-0, 0-1, 1-4)

Oppdatert: (24.9.2015)

Kveldens forestilling i Kongshallen bar lenge preg av å være en kamp ingen av lagene ønsket å tape. I første periode hadde hjemmelaget de beste mulighetene, uten å få uttelling. MS vant skuddene klart, men det var mye lemping på mål de første 20 minuttene. Ellers var det mye avventende spill, og vi satt med en følelse av at første lag på scoringslisten ville vinne kampen. Det målet kom ikke før drøye 13 minutter ut i andre periode. Etter at MS hadde hatt flere store målsjanser og bommet på nesten tom kasse, ble det til slutt et tilnærmet lompeskudd signert Eric Persson fra blå som skiftet retning og spratt inn bak målvakten. Flere scoringer ble det ikke i midtperioden. Tidlig i tredje periode hadde Knights muligheten i overtall, men lyktes ikke denne gangen heller.

Marius Trygg gikk foran med tre poeng i dag

Så kom den berømte ketchup-effekten, med tre MS-scoringer på under to minutter. Først en pasning fra høyrekanten som så ut til å gå inn via Jesper Hoels skøyte. Det ble vurdert som ikke aktiv skøyte, og godkjent scoring. Halvminuttet etterpå kom Per Kristian Person gjennom i stor fart og økte til 3-0. Og da Michael Stenersen la på  til 4-0 etter et nytt flott angrep, var Kongsvinger hektet av for godt. Cato Cocozza lurte inn enda en puck fra venstrekanten til 5-0 midtveis i perioden, før hjemmelaget fikk sitt trøstemål med kun tre sekunder igjen på klokka.

Trøst for trøstemål: Nullen røk med tre sekunder igjen

MS åpnet kanskje i overkant forsiktig i kveld, men fra rundt halvspilt kamp tok gutta stadig mer av kommandoen mot et hjemmelag som virket slitne allerede etter en periode. I tredje periode var det mer eller mindre bare ett lag på isen, og MS tok med seg tre viktige poeng fra Kongshallen. Dermed har vi fått en liten luke ned til de to lagene som foreløpig står uten poeng. Ett poeng bak oss finner vi VIF med en kamp mindre spilt, og til søndag blir det fest i Manglerudhallen når lagene møtes til kampen om Oslo. Møt opp og støtt våre gutter på ferden mot flere poeng!