MS-Storhamar 4-3 str

(1-0, 1-2, 1,1, 0-0, 1-0)

Oppdatert: (11.10.2015)

MS kom til kveldens kamp med brutale 0-10 i bagasjen fra Sparta Amfi, mens Storhamar har herjet i CHL, men slitt i serien her hjemme. MS hadde igjen flere spillere på skadelisten, og har ennå tilgode å stille fullt lag denne sesongen. Men gutta våre viste nok en gang hvilken vilje som bor i laget, og gikk respektløst og offensivt ut i den første perioden. Det var på ingen måte ufortjent da Rasmus Ahlholm kontret inn 1-0 i overkant av fjorten minutter ut i kampen. Den ledelsen holdt perioden ut, og vi øynet en ny skalp i det fjerne. Samtidig lå det i bakhodet at vi hang godt med i en periode også mot Sparta. I andre periode tok som ventet Storhamar over mer av kommandoen, og etter drøye fem minutter kom utligningen ved den gamle MS-gutten Joakim Jensen. I underkant av tolv minutter ut i perioden tok gjestene ledelsen, og vi fryktet det ville bli tungt å komme tilbake. Men MS er vanskelige å spille mot når de har energi i laget og lukter poeng, og halvannet minutt før siste pause styrte Cato Cocozza inn utligningsmålet i power play.

To og et halvt minutt ut i tredje periode tok Storhamar igjen ledelsen, etter at pucken trillet ulidelig sakte over mållinjen uten at noen klarte å stoppe den. Dette var den typen scoring som gir mareritt om natten dersom den blir avgjørende for kampen, men MS ville det annerledes i kveld. Etter flere gedigne målsjanser valgte Livingston å ta ut målvakten med i underkant av tre minutter igjen på klokka. For tidlig mente mange, men trekket skulle vise seg å lykkes. Med 2.28 igjen satte Eirik Salsten inn et velfortjent utligningsmål, og etter noen lange sluttsekunder var det ene poenget i boks. I forlengningen hadde Storhamar de største sjansene, med et skudd i tverrligger, og en kjemperedning av Andrew Hare. Men for andre gang denne sesongen var det omsider klart for straffekonkurranse i Manglerudhallen.

Forrige gang det ble dekket på til straffer scoret MS kun en gang på 11 forsøk, denne gangen så det ut som gutta hadde vært på kurs. Både Marius Trygg og Bryce Reddick scoret på sine straffer, men Storhamar svarte begge ganger. På det tredje forsøket kunne gjestenes Christan Larriveé avgjort, men mislyktes. Storhamar scoret imidlertid på sitt fjerde forsøk, og dermed var det MS som hadde kniven på strupen. Det Marius Trygg gjorde da, vil bli husket lenge på Manglerud. Her snakker vi om en målvakt som ble fintet ned til Østensjøvannet, mens pucken trillet i mål oppe ved Manglerud senter. Det var nesten for mye forlangt om Marius skulle blitt matchvinner på sin tredje straffe, den biffen ordnet isteden Eirik Salsten på MS sin sjette for kvelden. Et fantastisk punktum på en stor kveld i Manglerudhallen.

Nå som vi har møtt samtlige lag en gang, er det på sin plass med en liten oppsummering. MS har gått på et par smeller, men vi har sanket 12 poeng og holder dermed "skjema" til hele 60 poeng. Det er det grunn til å være meget godt fornøyd med. Spesielt på hjemmebane har vi gitt de fleste kamp, og tatt halvparten av poengene mot sterke motstandere hjemme i vår egen kjære garasje. Det er viktig for oss at vårt hjemmepublikum får valuta for pengene, og det har de fått til gangs denne høsten. Det var også viktig å få et lite pusterom på tabellen foran den meget viktige bortekampen mot Lillehammer på torsdag.