MS-Stjernen 4-3

(0-1, 1-2, 3-0)

Oppdatert: (18.10.2015)

MS har variert i prestasjonene fra stygge smeller til store comeback denne sesongen, mens kveldens motstandere startet sesongen godt og har kommet inn i en dalende kurve. Dette viktige oppgjøret skulle vise seg å gi et godt bilde på begge deler. MS gikk offensivt ut, men ble tatt på senga av en tidlig Stjernenkontring til 0-1. Ved den anledningen fant gjestene store åpne flater i MS-forsvaret. Etter hvert kom MS mer på defensiven og gjentatte ganger inn i fryseboksen. Flere av utvisningene virket billige, men det er uansett årsak vanskelig å vinne kamper med tre mann på isen.

Tidlig i andre periode spilte Stjernen i fem mot tre, og doblet sin ledelse bare sekunder etter at MS ville fått på førstemann. Isteden måtte MS fortsette i undertall, og gjestene hadde muligheten til å punktere kampen tidlig. Dette ville imidlertid ikke MS gå med på. Eric Persson hadde neppe scoring i tankene da han kastet hele kroppsvekten inn i få klarert ut av sonen, men pucken fikk en underlig sprett i vantet og havnet hos Per Kristian Person. PK satte turbofart mellom to Stjernenspillere, kom alene gjennom og satte pucken bak en utspilt Brady Hjelle. Utvisningstrøbbelet var likevel ikke over for MS, snaue 13 minutter ut i perioden var gjestene igjen i overtall fem mot tre. Og igjen lyktes de med å score like før MS skulle hatt den første spilleren tilbake.

Det er neppe noen overdrivelse å si at ikke alle de grønnkledte var like godt fornøyd med alle dommeravgjørelser i de to første periodene i kveld. Men MS gikk likevel løs på tredje periode med friskt mot, og hadde tidlig en stor målsjanse der dommerne måtte sjekke målkameraet. Heller ikke den avgjørelsen gikk MS sin vei, men det er godt å vite at kamera er på plass og at man verken trenger tape eller vinne på slike tvilstilfeller i fremtiden. MS fortsatte å male på, og seks minutter ut i perioden fikk de endelig lønn for strevet. Magnus Hoff skjøt fart forbi Stjernenforsvaret og fikk pirket en ny puck bak Brady Hjelle.

Og nå skjedde det vi har sett flere gode eksempler på denne sesongen. MS fikk ferten av poeng, og det kom en voldsom energi inn i laget. Ni minutter inn i perioden dunket Bryce Reddick inn en retur fra venstrekanten i overtall, og det var plutselig balanse i regnskapet.

Og det stoppet ikke der, to minutter senere rundet Cato Cocozza et par Stjernenspillere og banket med vilje i blikket inn det som etter noen spennende sluttminutter skulle vise seg å bli seiersmålet. Enda et meget sterkt comeback av MS-gutta, som med denne trepoengeren klatret forbi Stjernen på tabellen. At gutta også er oppe i ryggen på VIF, er heller ingen dårlig motivasjonsfaktor i kampene fremover.

Neste kamp blir en vrien nøtt å knekke, da møter vi Stavanger Oilers i DNB arena. Det er likevel verdt å merke seg at MS tok et sensasjonelt poeng i første kamp i Stavanger forrige sesong.