VIF-MS 5-2

(0-0, 3-1, 2-1)

Oppdatert: (29.10.2015)

MS pustet naborival VIF i nakken før kveldens oppgjør på Jordal, og kunne klatret opp på sjetteplass med seier. Sånn skulle det dessverre ikke gå. VIF kom fra en sterk borteseier mot Sparta, men ble i kjent stil snakket ned av Shampo i avisene før dagens kamp. MS på sin side får ingen helsider i VG av å slite med skader, men i kveld fikk flere av de langtidsskadede prøve seg på is igjen. Kampen begynte med litt forsiktig spill fra begge lag, og første periode endte målløst tross flere muligheter for MS i overtall.

Fire minutter ut i andre periode tok vertene en litt heldig ledelse da pucken spratt inn bak Andrew. Halvannet minutt senere førte en feilpasning av MS i angrepssonen til at VIF kunne kontre og nærmest spasere inn 2-0. Og da hjemmelaget scoret på et tilsynelatende noe billig straffeslag midtveis i kampen, så det ut til at gjestene hadde punktert kampen for godt. Men MS er ikke kjent for å gi seg lett denne sesongen, og med 0,82 sekunder (!) igjen av perioden fant Jesper Hoel endelig nettmaskene bak Steffen Søberg.

27 sekunder ut i tredje periode kom Eirik Salsten gjennom på en kontring, og spant rundt med ryggen mot mål mens pucken trillet inn bak Søberg. Dermed var det liv i kampen igjen, og vi håpet på en ny snuoperasjon som de vi har sett flere av tidligere i sesongen. Dessverre pådro MS seg flere uheldige utvisninger i perioden, og måtte spille tre ganger i undertall. Den siste gangen gikk det galt, VIF satte inn 4-2 med få sekunder igjen av utvisningen. Scoringen ble sjekket på målkamera for mulig skøytemål, men det endte med godkjenning. I sluttminuttene tok MS ut målvakten og skapte flere gode muligheter, men det endte til slutt med VIF-scoring i tomt bur.

Vi kan bare konstatere at MS fortsatt sliter i bortekampene, et hederlig unntak var kampen mot vår neste motstander Lørenskog. De kommer på besøk til Manglerudhallen søndag, og har dårlige minner fra sist lagene møttes. Siden den gang har de kommet i seiersform, og blir en tøff, men aldri umulig motstander for våre søndagsgutter. I kveldens runde vant Stjernen overraskende borte mot Oilers etter en lang tapsrekke, men Kongsvinger sørget for at kvelden ikke ble helsvart da de tok sin første seier for sesongen hjemme mot Lillehammer. MS har dermed fortsatt en luke på fem poeng ned til Lillehammer, og det kan komme godt med nå som vi skal ut i fire strake kamper mot lag fra øvre halvdel av tabellen.