MS-Sparta 2-3

(0-2, 1-0, 1-1)

Oppdatert: (15.11.2015)

Sist MS og Sparta møttes vant sarpingene hele 10-0, og dagens gjester så ikke ut til å ha andre planer for denne kampen innledningsvis. De gikk ut i et forrykende tempo, og MS slet med å henge med i svingene. Snaut halveis i første periode tok de blåkledte ledelsen, og et par minutter senere doblet de i power play. Det var lenge noe litt humørløst over MS i kveldens kamp, men utover i midtperioden begynte forsvarsspillet å sitte bedre. Andrew vartet opp med noen meget gode redninger, og da Kjetil Martinsen kom alene gjennom rett fra utvisningsboksen og reduserte til 1-2, var håpet tent. Vi har sett mange eksempler denne sesongen på hvor mye energi som kommer inn i MS-laget når håp og tro melder seg, og nå gjentok historien seg.

I tredje periode virket Sparta til tider slitne, som om de hadde brukt for mye krefter på å rykke fra MS i starten. MS på sin side kom mer og mer på offensiven. Igjen slo gutta tilbake etter å ha klart seg gjennom et undertall, og Bryce Reddick fyrte av et skudd fra blå som fant veien inn bak målvakten. Kampen sto nå og vippet, og med fem og et halvt minutt igjen ble Per Kristian Person hindret på vei gjennom. Resultatet av tumultene ble flere utvisninger, men power play for MS. I dette overtallet skapte MS gedigne sjanser, i tillegg fikk Cato Cocozza feid skøytene under seg så vi burde hatt spill 5 mot 3. Da kunne kampen sett meget annerledes ut. Dessverre ville ikke pucken inn, isteden ble det fulltallige gjester som fikk sette seiersmålet med under tre minutter igjen på klokka.

Dette må vi nok innrømme ble sesongens bitreste nederlag så langt, etter at gutta igjen hadde levert et meget sterkt comeback. Et skadeskutt MS-lag fortsetter å imponere, dessverre uten belønning for strevet i en kamp som til slutt ble ganske amper. Sparta hadde åpenbart ikke forventet så hard kamp om poengene, her vanket det både slag i bakhodet på våre menn, og en spiller med ansiktsskader fikk hodet trykket gjentatte ganger i isen. Heldigvis vet vi at dette er gutter som tåler en trøkk, og har vilje og evne til å reise seg igjen.

Neste kamp spilles i Hamar OL-amfi på torsdag. En ny stor utfordring for MS, men på tabellen er de to lagene fortsatt naboer.