MS-VIF 3-4

(2-1, 0-2, 1-1)

Oppdatert: (06.12.2015)

VIF var i flytsonen med seire over Lørenskog og Sparta, mens MS kom til kveldens kamp med to knepne nederlag mot Oilers og Kongsvinger i bagasjen. Også denne gangen fikk i overkant av 900 fremmøtte se en jevn og spennende kamp mellom byrivalene. Gjestene tok tidlig ledelsen da en tidligere MS-gutt fikk stå alene ved stolpen. Like etter ble en annen tidligere MS-gutt utvist, og Marius Trygg viste frem sin rutine da han rundet kassa og satte pucken bak en tredje tidligere MS-gutt til utligning 1-1. Mot slutten av perioden hadde MS flere gode kontringsmuligheter, og til slutt var det Eirik Salsten som stilte inn siktet og sendte MS i ledelsen til første pause.

I andre periode spilte VIF seg til et overtak, men det tok nesten 13 minutter før de overlistet Andrew. Kun 38 sekunder senere hadde gjestene snudd kampen til 2-3. Vi trøstet oss med at MS pleier spille best når de ligger under, men da bortelaget doblet ledelsen tidlig i tredje periode ble oppgaven vanskelig. Da Cato Cocozza ble sendt i dusjen etter fem minutter ble den ikke enklere. MS klarte seg meget godt gjennom fem minutter i undertall, men mistet verdifull tid. Fulltallige kjempet MS seg tilbake i kampen, men fikk til tider hard medfart av et VIF-lag som kjenner alle tjuvtriksene i boka. Kanskje var det like greit at det ikke ble blåst for køller opp i ansiktet i momentet før, da Steffen Ratejczak fikk pucken foran kassa og blåste liv i kampen igjen med redusering til 3-4. Da gjensto fortsatt snaue sju minutter å spille.

Sluttminuttene lignet mye på Oilerskampen, MS presset på for en utligning og var meget nær å lykkes ved et par anledninger. Men det endte med et nytt ettmålstap, det tredje på rad. Gutta får lite uttelling for hardt arbeid om dagen, men marginene er små og vi må bare jobbe videre for nye poeng. Avstanden til sluttspillstreken er nå på to fattige poeng, og vi skal ut i en meget vanskelig bortekamp mot Lørenskog. Samtidig kan vi reise dit i visshet om at det noe overraskende er den eneste hallen hvor vi er ubeseiret så langt denne sesongen.