MS-Storhamar 2-4

(0-2, 1-0, 1-2)

Oppdatert: (30.12.2015)

Med 1025 tilskuere og årsbeste i antall fremmøtte på tribunen var det duket for romjulsfest i Manglerudhallen i kveld. MS åpnet kampen friskt, og skapte flere store målsjanser i åpningsminuttene. Men det som ofte skjer når uttellingen uteblir er at motstanderen setter en av sine første sjanser, typisk nok ved Manglerudgutten Joakim Jensen. Med dette målet utviklet kampen seg litt som forrige gang mot Sparta, man mister litt mot og får et råkjør fra motstanderen. Storhamar doblet sin ledelse og kunne fort ha ledet mer enn 2-0 til pause.

I andre periode jobbet MS seg sakte, men sikkert tilbake i kampen, etter snaue sju minutter kom Rasmus Ahlholm gjennom på en kontring og klinket inn reduseringsmålet med et velplassert skudd. MS hadde gode muligheter til å komme ajour, men spilte samtidig farlig bakover og slapp Storhamar gjennom til flere hundreprosentssjanser. Men Andrew Hare sto meget godt, han holdt buret stengt og MS inne i kampen i denne perioden som MS dermed vant med 1-0.

I tredje periode begynte kampen å ligne mye på kamper vi har sett før, MS presset på for en utligning mens Storhamar var mer forsiktige. Dette er noe Storhamar behersker meget godt, men samtidig lå nok deres forrige besøk i Manglerudhallen i bakhodet, den gangen utlignet MS like før full tid. Og utligningen kom i kveld også, men kanskje i tidligste laget. I spill 5 mot 3 og med 7.20 igjen på klokka fikk Bryce Reddick stjernetreff, og det var balanse i regnskapet igjen.

Men i sluttminuttene fikk vi igjen se hvor hardt feil straffer seg for MS sin del. Storhamar trengte kun en god skuddmulighet, så satt pucken i nettet med 4.25 igjen på klokka. Og da MS spilte uten målvakt i sluttminuttet klarte vi sende avgårde en puck som spratt via en Storhamarkølle og i tomt mål. Ganske symptomatisk for kampen som helhet at vi må jobbe knallhardt for det motstanderne kommer enkelt til. Syv strake tap var ikke den avslutningen vi ønsket på 2015, men vi må ta med oss at vi har fulgt motstanderen til døra i nesten alle disse kampene, og jobbe videre for flere poeng i 2016.

Per Kristian Person pådro seg en mindre smell og forlot isen tidlig, mens Marius Trygg dessverre fikk skulderen ut av ledd under kveldens kamp og kan forvente et lengre opphold. Dermed tar det fortsatt tid før vi får se hva et skadefritt MS-lag kan prestere denne sesongen, selv om Magnus Hoff og Vegard Spets er på bedringens vei og forhåpentligvis blir å se på isen et lite stykke ut på nyåret. De to første kampene i 2016 blir særdeles viktige for MS. Stjernen og Lillehammer har begge forsterket sine lag, og vant sine kamper i kveld. MS må dermed innlede det nye året ett poeng under sluttspillstreken, og er tilbake i utfordrerposisjon som vi var før sesongen.

Vi ønsker velkommen tilbake i det nye hockeyåret, med hjemmekamp mot Stjernen 5. januar og mange flere spennende kamper i vente. Vi ønsker også å takke de tilreisende fra Storhamar som bidro til romjulsfesten på tribunen i kveld.