MS-Stjernen 3-8

(1-2, 0-2, 2-4)

Oppdatert: (05.1.2016)

MS kunne klatret opp igjen på sluttspillplass og opp i ryggen på Stjernen med seier i kveld, men det ble tidlig klart at et skadeskutt mannskap ikke på noen måte hadde dagen. I en svak, men jevnspilt førsteperiode kom vi under 0-2 før Michael Stenersen fikk pirket inn reduseringsmålet i spill 5 mot 3. Da gjensto kun 39 sekunder av perioden, og denne scoringen burde gitt laget et løft.

Men slik gikk det dessverre ikke. Sløsing med målsjanser i den ene enden av banen og gavmildt forsvar i den andre er sjelden noen seiersoppskrift. Stjernen ledet 4-1 etter to perioder, og MS byttet inn Theodor Hestnes i målet. Kanskje håpet man at han skulle få mer hjelp enn Andrew hadde fått de to første periodene, men allerede 46 sekunder ut i tredje periode lå en ny puck i nettmaskene. Theodor måtte plukke ut tre pucker til på en frustrerende kveld bak et forsvar som virket bortreist. Fremover på banen forbedret spillet seg noe mot slutten, med fine reduseringsmål av Jesper Hoel og Eirik Salsten.

Denne kampen ble absolutt ikke den starten vi hadde ønsket oss på det nye året. Å tape mot en bedre motstander er til å leve med, men å tape pga dårligere innsats er noe som ikke kan forekomme om vi skal holde sluttspilldrømmen levende. Kanskje hadde ting sett annerledes ut med rutinen til Marius Trygg eller energien til Magnus Hoff, men hockey er et lagspill der alle må bidra for å lykkes. Og i kveld var det tilnærmet en kollektiv kollaps vi ble vitne til. På torsdag reiser vi til Lillehammer, og da må gråstein forvandles til gull på to dager om vi skal henge med videre. Det er absolutt mulig, men da må  gnisten og vinnerviljen omgående tilbake i laget.