MS-Kongsvinger 6-3

(1-1, 2-1, 3-1)

Oppdatert: (14.1.2016)

MS trengte en hjemmeseier i kveldens meget viktige oppgjør mot Kongsvinger, og det var våre gutter som tok kommandoen fra start. Men gjestene har evnen til å score når sjansen byr seg, og kontret inn 0-1 etter 6.32, på det tidspunktet mot spillets gang. MS beholdt imidlertid det spillemessige overtaket, og i sluttsekundene plukket Rasmus Ahlholm opp et feilpass i Kongsvingers sone. Tiden var i ferd med å renne ut, og publikum ropte skyt, men Rasmus tok seg tid til å spille frem Michael Stenersen som satte pucken opp i nettaket i periodens siste sekund.

I midtperioden la Kongsvinger tidvis press på oss, men denne gangen var det MS sin tur til å slå kontra. Magnus Hoff var endelig tilbake etter to måneders skadefravær, og satte inn ledermålet etter nydelig samspill med Cato Cocozza og Eirik Salsten. Fire minutter senere slet MS med å rydde opp rundt målgården, og gjestene grep muligheten til å utligne. Men kun 40 sekunder senere kom Steffen Ratejczak gjennom på kanten og fyrte av et skudd som trillet inn mellom målvaktens leggskinn. Denne ledelsen holdt MS på til siste pause, etter et par viktige redninger av Theodor Hestnes.

Seks og et halvt minutt ut i tredje periode doblet Jesper Hoel ledelsen etter en stilig spasertur gjennom Kongsvingers forsvar. Og da Bryce Reddick fyrte av via en Knights-spiller til 5-2 drøye minuttet senere, hadde MS god kontroll på kampen. Gjestene reduserte riktignok med minuttet igjen på klokka, men i sluttsekundene kom Kjetil Martinsen og Magnus Hoff gjennom mot åpen kasse. Kjetil overlot til Magnus å finne nettmaskene i det som ble et hyggelig comeback for energibunten. Theodor Hestnes var den gladeste Vingergutten på isen i kveld, og kunne ta seiersdansen foran hjemmepublikummet.

Med kveldens viktige seier har vi nå fem poengs forsprang på Lillehammer, som også har en kamp mer spilt. Et forsprang som er nyttig å ha med seg når vi på lørdag tar den korte turen ned til naborivalene på Jordal.