Kongsvinger-MS 1-4

(0-0, 1-3, 0-1)

Oppdatert: (21.2.2016)

MS gikk til kveldens bortekamp mot Kongsvinger vel vitende om at kun tre poeng var godt nok, og at de måtte reise tomhendte fra forrige besøk i Kongshallen. MS hadde et klart spillemessig overtak i den første perioden, men uten å komme til scoringer. Det skaper ofte frustrasjon, og er skummelt når man samtidig slipper til motstanderen litt for lett i motsatt ende av isen. Den første perioden endte likevel målløst, etter godt spill av begge målvaktene.

MS startet den andre perioden i overtall, men spillet var ikke mye å skryte av før Michael Stenersen kom gjennom på et lekent soloraid og sendte de grønne i ledelsen ett minutt inn i perioden og med få sekunder igjen av utvisningen. Stenersen var ordentlig på hugget begynnelsen av denne perioden, og drøye minuttet senere klinket han inn 2-0 fra venstrekanten etter en pasning fra Kjetil Martinsen, som var nest sistemann på pucken også ved den forrige scoringen.

MS hadde festet grepet, men Kongsvinger ga seg ikke uten kamp og presset oss til tider kraftig på defensiven. MS hadde riktignok et par undertall, men det er ikke nok til å forsvare hele 18 skudd mot Andrew Hare i midtperioden. Men det åpnet seg også gode muligheter for MS på kontringer, og med 2.20 igjen på klokka sendte Marius Trygg et strålende pass til Magnus Hoff som kom gjennom i voldsomt tempo og overlistet målvakten. I sluttminuttet slet MS med å klarere pucken ut, og hjemmelaget utnyttet en dobbeltsjanse til å redusere.

Også i tredje periode kom vi litt mer på defensiven enn det som føltes komfortabelt med en tomålsledelse, men MS jobbet godt og klarerte mange pucker ut i midtsonen. Bakerst hadde vi en solid sisteskanse, som faktisk fikk det mer travelt mellom stengene i kveld enn mot Stavanger Oilers i forrige kamp. Hele 38 skudd ble stoppet av Andy denne kvelden. I sluttminuttet spilte vertene uten målvakt, og Jesper Hoel slengte avgårde en puck som spratt via kølla til Marius Trygg og seilte ulidelig langsomt mot mål. Dette kunne man nesten laget sakte-tv av, men hjemmelagets bakerste mann kom frem en centimeter for sent til å stoppe pucken.

Dermed taklet vi favorittstempelet, og tok en viktig borteseier tross god motstand fra Kongsvinger. Ingen av gutta ble nok mer lystne på å spille kvalifisering etter kveldens kamp. Med denne seieren runder vi 40 poeng, og har 5 poengs forsprang til Lillehammer. Det er en god differanse å ha med seg før torsdagens runde, der MS møter VIF og Lillehammer tar imot Kongsvinger. Vi håper på stinn brakke i Manglerudhallen på torsdag, i kampen om flere utrolig viktige poeng i serieinnspurten.