Oilers-MS 2-1

(0-0, 1-0, 1-1)

Oppdatert: (11.3.2016)

Stavanger Oilers var som nybakte seriemestre skyhøye favoritter i sin første kamp i kvartfinalene. Men MS med en lang bussreise bak seg og lagkapteinen ute med en kamps karantene hadde ikke tenkt å gi noe gratis ved dørene i kveld. Hjemmelaget tok som ventet kommandoen fra start, men klarte ikke å legge noe konstant press på hardtarbeidende MS-gutter. Isteden kom vertene i spredte angrepsbølger, men Andrew fikk en god start mellom stengene og holdt unna i første periode. MS hadde relativt få, men gode målsjanser, en av de største kom i undertall.

Midtperioden startet rotete, og Oilers slet lenge med å få hull på Andrew. MS på sin side skapte nesten ingenting det første kvarteret etter pause, men kviknet voldsomt til mot slutten av perioden og skapte flere gode muligheter. Men det var de sortkledte som fant nettmaskene først, selv om det tok hele 39 minutter for seriemesteren å overliste våre gutter i kveld. Mange forventet kanskje at hjemmelaget skulle sette inn et ekstra gir i tredje periode, men MS gikk offensivt ut og spilte seg til flere store målsjanser i et tidlig power play. Ved en anledning måtte dommeren sjekke video for å finne pucken. Men da Oilers kontret inn 2-0 8.40 ut i perioden regnet de fleste med at kampen var kjørt.

MS ville det annerledes, og bare noen sekunder senere klarte Magnus Hoff å lure pucken over målstreken. Igjen sjekket dommerne video, og denne gangen ble det godkjent scoring. Dermed var det spenning igjen, og den varte kampen ut. Gutta har all grunn til å være stolte av at de gir Oilers kamp til døra i deres egen hule, selv om det endte med et knepent nederlag i kveld. Dette er vår absolutt beste bortekamp i Stavanger denne sesongen, ved tidligere møter har Oilers gjort kort prosess. På hjemmebane har vi senket oljegutta tidligere, og på søndag drømmer vi om en reprise. Den første kampen i kvartfinalene ble langt mer spennende enn de fleste hadde trodd, så møt opp på søndag og få med deg fortsettelsen på sluttspilleventyret!