Sparta-MS 1-2

(0-0, 1-2, 0-0)

Oppdatert: (06.10.2016)

Sparta Amfi har vært en arena det har hvilt en slags forbannelse over for MS sin del. Det var tretten og et halvt år siden vår siste seier i en toppseriekamp i Sarpsborg, og i de fleste tilfellene har nederlagene vært stygge. I tilsvarende kamp i fjor høst vant Sparta med hele 10-0. Mildt sagt ingen enkel oppgave for gutta våre i kveld altså, men allerede tidlig i kampen så man at dette ikke var en typisk aften for MS i Sparta Amfi. Gutta var meget godt med på notene fra start, og spilte på seg selvtillit utover i kampen.

Første periode endte målløst, og de fleste ventet vel på at vertene skulle ta grep om kampen. Men isteden ble det MS som sjokkerte hjemmelaget med to kjappe scoringer midtveis. Kjetil Martinsen styrte inn et skudd fra Jesper Hoel, og kunne seile på en skøyte foran Blue Warriors som han allerede har gjort mot både VIFs og Lørenskogs supportere tidligere denne sesongen. Få sekunder senere var Jesper Hoel på plass foran kassa og doblet ledelsen. Rekken med Hoel, Martinsen og Johan Skiöld har virkelig fått fart på poengproduksjonen hos MS.

I overkant av minuttet før siste pause var Sebastian Idoff uheldig, og mistet inn en puck fra vår gamle venn og favorittsarping Michael Stenersen. Like etterpå holdt en annen gammel MS-kjenning, Niklas Roest, på å utligne for hjemmelaget, men Sebastian gjorde det godt igjen med en kjemperedning. I tredje periode forventet vi 20 minutter i skjærsilden, men gutta kjempet som alltid hardt og hadde faktisk brukbar kontroll på denne kampen. Dermed var tretten års ulykke endelig gått over i historien, og MS tok en særdeles velsmakende og ikke minst viktig trepoenger med seg fra Sarpsborg.

På tabellen holder MS godt stand, og er nå kun poenget bak Sparta som innehar femteplassen. På søndag kommer Storhamar på besøk til TV-sendt oppgjør i Manglerudhallen, og få hadde vel trodd lagene skulle ligge likt i poeng før den kampen. Møt opp i hallen i gult og grønt på søndag og hjelp oss lage den fantastiske rammen gutta har fortjent etter kveldens seier!