MS-Kongsvinger 3-2

(1-1, 1-0, 1-1)

Oppdatert: (23.10.2016)

MS håpet å finne veien ut av måltørken i kveldens kamp, og det så meget lovende ut da Jesper Hoel satte inn den første pucken etter kun 11 sekunders spill. Men etter denne drømmeåpningen satte scoringsvegringen inn igjen for fullt. MS skapte en rekke sjanser, men igjen virket det enklere å treffe stolper og tverrligger enn å få pucken mellom stengene. Gjestene var derimot effektive nok, og scoret på en flott kontring etter 11.24. MS fyrte av hele 18 skudd på mål i den første perioden, men uten flere uttellinger.

Fem minutter ut i andre periode håpet vi igjen at det var i ferd med å løsne, da Johan Skiöld klinket inn 2-1 etter flott forarbeid av Fredrik Hagberg Jørgensen. Men også denne gangen stoppet det litt opp, og det ble ingen flere scoringer til noen av lagene i denne perioden. Tredje periode ble imidlertid svært så dramatisk. MS hadde muligheten til å punktere da de fikk spille fire minutter i overtall, men heller ikke i denne kampen lyktes gutta i power play. Da gjestene hadde klart seg gjennom disse minuttene lå det egentlig en utligning i luften, og den kom etter en ny flott kontring med kun 5.17 igjen på klokka.

MS virket slitne, og Kongsvinger fikk ny energi etter denne scoringen. Kampen kunne vippet begge veier, men med i underkant av minuttet igjen av kampen var det MS sin tur til å kontre. Steffen Ratejczak kom gjennom i stor fart sammen med flere lagkamerater, men valgte å avslutte selv med en backhand som suste inn i nettmaskene til stor jubel blant alle grønnkledte. Med 56 sekunder igjen på tavla var dramatikken enda ikke over, MS pådro seg en utvisning og måtte spille det siste halvminuttet i 4 mot 6. MS har sjelden vært lengre unna full kontroll, og gjestene spilte seg til eventyrlige målsjanser i kampens siste sekunder. Men MS slapp med skrekken, og kunne endelig juble for sin første trepoenger i Manglerudhallen denne sesongen.

Ingen tvil om at den satt meget langt inne, og i kveld er det også lov å føle litt sympati for Kongsvinger. MS er sjelden i posisjon til å synes synd på noen, men vi vet godt hvordan det føles å være i den andre enden av kamper som dette. Vi håper gjestene fortsetter fremgangen og tar noen poeng fra våre andre konkurrenter utover høsten. Med denne seieren klatret MS over sluttspillstreken igjen, men spillet må opp på et langt høyere nivå om vi skal holde oss i den posisjonen. På torsdag besøker vi formsterke VIF, som utvilsomt ønsker å hevne tapet fra Manglerudhallen tidligere i høst. Denne kampen blir også spesiell siden det er den aller siste gangen vi gjester gamle Jordal Amfi før rivingen. Møt opp og støtt gutta våre i kampen om nye viktige poeng på torsdag.