VIF-MS 5-3

(1-1, 4-1, 0-1)

Oppdatert: (27.10.2016)

MS hadde noe så sjeldent som to strake seire mot VIF før kveldens lokalderby, og gutta var sultne på en tredje. Men det begynte dårlig da Johan Skiöld ble albuetaklet ut av kampen på et tidlig tidspunkt uten reaksjoner fra dommerne. Med tremålsscoreren fra forrige kamp satt ut av spill så det ikke lyst ut for MS som ellers har slitt med å score mål. Men det ble likevel gutta våre som fant nettmaskene først. MS hadde akkurat ridd av et undertall da VIF rotet foran egen kasse, og Steffen Ratejczak fortsatte der han slapp i forrige kamp. Søberg ble spilt ut, og MS var i ledelsen.

Men gleden ble kortvarig. Først ble Sebastian Idoff taklet overende inn i egen kasse, en ny hendelse som fikk passere ustraffet. Og bare sekunder senere kontret VIF inn utligningsmålet etter slurv bakerst hos MS. Andre periode ble hendelsesrik. VIF gikk offensivt ut og tok en tidlig ledelse, og økte den i overtall før tre minutter var spilt av perioden. Men MS nektet å gi opp, og jobbet seg inn i kampen igjen. Etter snaut halvspilt periode fikk vi endelig se et godt overtallsspill fra de grønnkledte. MS pepret Søberg med skudd fra flere vinkler, men det måtte en Eric Backman spesial til fra død vinkel før pucken havnet i mål.

Kampen sto nå og vippet i noen minutter, men etter drøye kvarteret fulgte noen ulykksalige sekunder da VIF fikk gå alt for enkelt gjennom og doble sin ledelse, og like etterpå ble de tildelt straffeslag som de utnyttet effektivt. Tross kalddusjene i midtperioden jobbet MS intenst i innledningen av tredje periode, og etter halvannet minutt var det Magnus Leth Nielsens tur til å ta "en Backman". Magnus befant seg et par meter bak mållinjen da han fyrte av skuddet, som gikk via Søberg og i mål.

Kampen hadde fått ny nerve, men tross flere gode muligheter kom ikke MS nærmere poeng i denne kampen. Fem minutter før full tid oppsto en omdiskutert situasjon da Martin Lauman Ylven hos VIF i stor fart delvis traff Sebastian Idoff i rundvant med en takling. Idoff svingte spaken mot Ylven i etterkant uten å treffe. Det hele endte med en tominutter på Karl Pearson for holding, og dommerkvartetten måtte tåle en sjeldent samstemt vrede fra begge sider av tribunen ved den anledningen.

Med kveldens kamp er en lang historie over på gamle Jordal Amfi for MS sin del. Vi har opplevd mange sorger og gleder på denne arenaen, både som hjemmelag og gjester. Kveldens kamp blir ikke husket som verken den beste eller verste av kamper vi har spilt på Jordal gjennom tidene, men noen positive ting kan vi ta med oss fra denne kvelden. Offensivt skapte gutta en hel del tross Johan Skiölds tidlige exit, og fant målet både fra og bak dødlinjen. Selv om man jo kan gjøre seg noen tanker om at det forrige gang endte 6-5 etter Johans tre scoringer. Dessverre glipper det innimellom defensivt, og vi kan ikke forvente å score seks mål på Søberg hver gang.

MS beholder likevel plassen over sluttspillstreken, og på søndag spiller vi siste kamp før landskamppausen hjemme mot Lørenskog.