Kongsvinger-MS 3-5

(1-1, 1-2, 1-2)

Oppdatert: (26.11.2016)

MS har slitt voldsomt med Kongsvinger i de to første møtene, men dratt i land knepne seire i begge. Også kveldens kamp skulle bli en påkjenning for nervene våre. MS åpnet riktignok klart best og tok ledelsen ved Peter Lindblad, men hjemmelaget kom mer med i kampen og utlignet før den første perioden var omme. I andre periode fortsatte MS dominansen, og Peter sendte laget sitt i ny ledelse etter snaue fem minutter.  Men da MS var i ferd med å feste grepet oppsto en uheldig situasjon da Sebastian Idoff ville sette igang spillet i undertall, men fikk en motspiller over seg og falt. Vertene kunne dermed sette pucken i det åpne målet og det var ny balanse i regnskapet. Men vår venn Peter Lindblad er virkelig i flytsonen om dagen. Han hadde også mer på lager i denne kampen, og klinket MS opp i ledelsen for tredje gang tretten minutter ut i andre periode. Da fløy luene på isen i Kongshallen, og MS var i føringen foran den tredje perioden.

En ettmålsledelse føles alltid skummel, noe roligere ble nervene da Steffen Ratejczak styrte inn 4-2 godt og vel halveis ut i siste periode. Men vi kom fort i helspenn igjen da hjemmelaget reduserte kun halvannet minutt etterpå. Resten av kampen ble som så mange andre denne sesongen, et drama til siste sekund. Da fikk Steffen treff fra egen sone på det tomme målet, og etter hele åtte ettmålsseire kan vi endelig notere vår første tomåls denne sesongen.  Uten at hvilepulsen noen gang fikk lov å komme i denne kampen heller. Selv ikke etter kampslutt var dramaet over, da Sebastian Idoff ble truet med matchstraff og så benådet av dommerne.

Gutta våre har spilt jevnt med alle denne sesongen og samlet 25 poeng så langt. Vi passerer halvspilt serie med like mange poeng som i fjor, men med langt hardere konkurranse om den siste sluttspillplassen. Frisk og Sparta er i øyeblikket nærmest, med 5 og 6 poengs forsprang. For å henge med videre må vi vinne enda flere jevne kamper, og ta flere poeng hjemme. Vi hadde også satt pris på en komfortabel seier etter mange kvelder med tynnslitte nerver. Et perfekt sted å starte er i Manglerudhallen på torsdag når naborivalen VIF kommer på besøk.

Noe sier oss dog at nervene vil få kjørt seg også i fortsettelsen, men vi tilgir gjerne gutta så lenge de gir oss nye sekundstrider med lykkelig utfall. Da tåler vi også noen forsmedelige nederlag fra tid til annen, uten å miste troen på våre hardtarbeidende helter i grønt.