MS-VIF 2-4

(0-2, 2-2, 0-0)

Oppdatert: (01.12.2016)

Det ligger alltid mye prestisje i kampene mellom naborivalene MS og VIF, men i kveld startet det litt tamt med mindre temperatur enn forventet. Gjestene tok føringen med to scoringer i den første perioden, men i den andre våknet MS til live. Joachim E Hermansen reduserte etter en fin liten dragning halvminuttet ut i perioden, og tre minutter senere klinket Hermie inn sin og lagets andre for kvelden. Nå begynte kampen å ligne mer på et godt gammeldags byderby, og spillet svingte frem og tilbake.

Midtveis i kampen fulgte noen uheldige minutter der gjestene først tok ledelsen tilbake i et power play. Like etterpå fikk Markus Bilstad Pedersen en puck i ansiktet, blodet fløt på isen og BP forsvant til tannlegen. Markus er en viktig spiller for oss, et arbeidsjern som også hadde assist på begge målene i kveld. Fra før manglet vi Cato Cocozza som sliter med sin andre skade for sesongen, og Johan Skiöld som ble satt ut av spill etter et brutalt møte med en høy albue i forrige møte med VIF. Vi trenger alle spillere på isen, men de som er igjen jobber som alltid hardt. Men i et overtall et par minutter etter BPs sorti rotet MS i egen sone, og VIF kunne doble sin ledelse med en mann mindre på isen.

MS jaget en ny redusering i spill 5 mot 3 mot slutten av andre periode uten suksess, og heller ikke i tredje periode ble det flere scoringer. Dermed ble det et knepent nederlag, i en kamp der vi vant skuddene 29-23. MS har scoret 11 ganger på Steffen Søberg denne sesongen, men mot slutten av kampen i kveld stengte han igjen lukene. Dermed ble det ingen poeng på MS denne desemberkvelden. På lørdag reiser vi til Lørenskog, hvor vi håper å gjenta seieren fra det første bortemøtet tidligere i høst.