MS-Stjernen 3-2

(2-0, 0-1, 1-1)

Oppdatert: (30.12.2016)

MS startet romjulsfesten med en topoenger i Fredrikstad på onsdag, og i dag ønsket gutta å fortsette nyttårsfeiringen med tre poeng på hjemmebane. MS tok initiativet i en tidvis meget god førsteperiode, hvor Mattias Johansson klinket inn 1-0 etter ni minutters spill. Pasningen kom fra Kjetil Martinsen i rundvant, og fem minutter senere var Kjetil selv i førersetet. Etter fint samspill med Lindblad og Skiöld i power play fant han nettmaskene bak Stjernens målvakt. Dermed tomålsledelse til MS etter en godt gjennomført førsteperiode.

MS gikk offensivt ut også i den andre perioden, men det ble Stjernen som kom til neste nettkjenning etter snaut halvspilt kamp. Etter denne scoringen fikk gjestene blod på tann, og MS hadde nok med å forsvare seg i sluttminuttene av denne perioden. MS kjempet meget godt med sine fem backer og red av stormen til siste pause. Men i underkant av tre minutter ut i tredje periode sørget de rødkledte for balanse i stillingen, og samtidig fikk Sebastian Idoff utstyrsproblemer. Dette trakk såpass ut i tid at Theodor Hestnes måtte steppe inn i et par minutter. Et kort, men viktig innhopp av Theo, som rakk en meget god dobbeltredning før Idoff var klar igjen. Ni minutter ut i perioden oppsto en ny kritisk situasjon, da Trym Bilgrei var på vei ut av egen sone med pucken og brakk kølla. Trym ventet et sekund for lenge med å slippe kølla, og måtte sone to minutter for spill med ulovlig utstyr. Det ville vært særdeles bittert om en så uheldig situasjon skulle blitt avgjørende, men MS jobbet seg helskinnet gjennom dette undertallet.

Det begynte etter hvert å smake ny poengdeling, men MS ville det annerledes i denne kampen. Med fire minutter igjen å spille kom Kjetil Martinsen rundt kassa og spilte pucken foran til Johan Skiöld som klinte den inn helt nede ved stolpen. Ledelser har kommet og gått denne sesongen, men etter noen hektiske sluttminutter berget MS alle poengene i land. MS avslutter dette hockeyåret med tre strake seire, og nekter å gi opp håpet om en sluttspillplass. Med fem poeng mot Stjernen i romjulskampene spiser vi oss innpå, og har dessuten også sikret oss overtaket innbyrdes ved eventuell poenglikhet mot de røde. Avstanden opp er på sju poeng, så det er fortsatt et stykke igjen å gå. Men MS viser stigende form, både med fine scoringer, viktige målvaktsredninger og fantastisk innsats av to og et halvt backpar. MS gjorde det enda en gang ulidelig spennende for oss og har fortsatt til gode å vinne med mer enn ett mål hjemme. Men med alle poengene i boks i årets siste kamp kan gutta unne seg en velfortjent liten nyttårsfest, før det braker løs igjen med tøffe bortekamper mot Lillehammer og Stavanger på nyåret.

Vi takker alle for innsatsen i 2016 og ønsker velkommen tilbake til nye spennende oppgjør i 2017!