MS-VIF 4-1

(3-0, 0-0, 1-1)

Oppdatert: (15.1.2017)

MS har hatt en fantastisk flyt og fine resultater den siste tiden, men ingenting henger høyere enn å sette på plass naborivalene fra Vålerenga. MS fikk en strålende start også på kveldens kamp, allerede etter 37 sekunder satte Steffen Ratejczak den første pucken bak Steffen Søberg. Gjestene virket uvanlig nervøse mot et MS-lag i flytsonen, og 12 minutter senere stupte Mattias Johansson inn 2-0 etter en fantastisk pasning fra Johan Skiöld i rundvantet. Mot slutten av perioden kom MS mer på defensiven, men etter noen litt vanskelige minutter kom gutta gjennom på en kontring der Cato Cocozza til slutt fikk lirket en ny puck forbi Søberg.

En bedre start på kampen kunne man knapt ønsket seg, men det var lenge igjen. Seks minutter ut i andre periode kjørte gjestene inn i Sebastian Idoff, som slo tilbake med spakhansken og ble sendt i dusjen av dommeren. Dermed måtte Theodor Hestnes hoppe inn på kort varsel. Theo spilte seg tidlig varm og fikk noen viktige redninger, og gutta jobbet som helter for å hjelpe ham. MS holdt buret rent resten av perioden, og beholdt dermed tremålsledelsen inn i de siste 20 minuttene.

Fire minutter ut i tredje periode kunne vi punktert kampen i et overtall, isteden ble det gjestene som kontret inn reduseringsmålet i et særdeles svakt power play av MS. Sluttminuttene ble igjen lange, VIF presset for en ny redusering og MS skapte muligheter på kontringer. To minutter var det Vålerengas tur til å pådra seg en matchstraff, de tok likevel ut målvakten og forsøkte seg i spill 5 mot 5. Da kom Cato Cocozza gjennom, fintet enkelt ut en motstander og la pucken i det åpne målet. Cato har vært plaget med skader og sto før kveldens kamp med kun en scoring denne sesongen, også den mot Vålerenga. I kveld takket han for sist med å sette to mot tidligere lagkamerater.

Det er tre dager siden MS tok sin første tremålsseier denne sesongen, i kveld kom altså den andre. I dag viste gutta kanskje mer lagmoral enn i noen annen tidligere kamp. Etter en fantastisk første periode takler de målvaktens dramatiske exit med en formidabel innsats. Theodor Hestnes hives utpå i all hast etter å ha sittet på benken det meste av sesongen, og ender opp som en av kampens store helter. Et scenario som tatt ut rett av filmklassikeren Hockeyfeber.

Med kveldens seier er vi kun fire poeng bak Sparta i kampen om den siste sluttspillplassen. Vi har vunnet seks av de siste syv kampene, som betyr at vi ligger langt foran serielederen på formtoppen. Men mange tøffe kamper gjenstår, og vi må fortsette å plukke poeng fra antatt sterkere motstandere om vi skal henge med i tiden som kommer. Neste lag som gjester Manglerudhallen er Lørenskog førstkommende torsdag. En motstander vi har slått på bortebane tidligere i sesongen, men som siden den gang har spilt seg i form og utfordrer Stavanger Oilers i kampen om seriegullet.