Storhamar-MS 3-4 sd

(2-2, 0-0, 1-1, 0-1)

Oppdatert: (29.1.2017)

MS trengte poeng for å henge med videre etter hjemmetapet mot Sparta, men en bortekamp mot Storhamar er ikke noe enkelt sted å begynne. Storhamar presset da også på fra start, og tok ganske oppskriftsmessig ledelsen med 2-0. Hamarlaget var også flinke til å komme raskt tilbake i forsvar, men et kvarter ut i første periode lyktes endelig våre gutter med komme de blågule i forkjøpet på en kontring. Kjetil Martinsen hadde valget mellom tre mann, og spilte frem Joachim Hermansen. Hermie gjorde ingen feil, og meldte MS på igjen på et litt kritisk tidspunkt i kampen. Halvannet minutt før pause var MS bra frempå igjen, og Johan Skiöld satte utligningen etter nydelig samspill med Mattias Johansson og Fredda Jørgensen.

I andre periode forsvarte MS seg godt, spesielt i to sene undertall. I tredje periode red gutta av ytterligere to undertall, men det kostet krefter. Kort tid etter at vi ble fulltallige den siste gangen, lurte hjemmelaget en puck fra bak mållinjen forbi to av våre spillere og inn bak Idoff. På det tidspunktet føltes det fryktelig tungt å få et baklengsmål, og tøft å skulle kjempe seg tilbake. Men våre menn gir aldri opp, og i sluttminuttene fikk vi endelig et overtall, vårt andre i kampen. Her spilte vi oss til et par gode muligheter, likevel så det lenge ut til å renne ut i sanden. Men så idet Storhamar ble fulltallige fyrte Hermie av et skudd som gikk via Cato Cocozza og videre frem til Steffen Ratejczak. Trønderens evne til å treffe kassa når det gjelder som mest har vi skrytt av før, og han fornektet seg ikke denne gangen heller.

Etter et nerveslitende siste halvannet minutt var det klart at MS hadde reddet i land minst ett poeng, og med seks strake seire i sudden og straffer bak seg kom gutta på isen med selvtillit og nye krefter i forlengningen. Etter flere gode målsjanser ladet Karl Pearson kanonen fra blå, og sørget for enda en viktig topoenger for MS. Med denne seieren knappet vi innpå  to poeng igjen på Sparta, og sluttspillhåpet er fortsatt lysegrønt. Eneste skår i gleden i kveld var skaden Per Kristian Person pådro seg i første periode, og vi krysser fingrene for at det går bra med PK.

På torsdag reiser gutta til Askerhallen og en ny tøff bortekamp, før Storhamar kommer på gjenvisitt til Manglerud kommende helg. Hamargutta er nok revansjesugne før den kampen, og kommer neppe til å svi av kreftene med oppvarmingskamp i Brenneriroa på Løten neste gang.