Kongsvinger-MS 1-7

(0-3, 0-2, 1-2)

Oppdatert: (12.3.2017)

MS ledet kvalifiseringen før kveldens runde, mens Kongsvinger trengte nye poeng etter tapet i Trondheim. MS har fortsatt en del skader i troppen, og i kveld var også Peter Lindblad på tribunen med karantene. Amerikaneren har avgjort flere kamper på Kongsvinger denne sesongen nesten på egenhånd med sine scoringer, og vi var spente på hvem som ville stå frem i hans fravær. Det trengte vi ikke bekymre oss over, for allerede midtveis i første periode ledet MS 3-0. Karl Pearson scoret det første etter en dobbeltsjanse, Sander Boroczky satte det andre, og har dermed notert seg for fire mål i kvalifiseringen. Deretter fulgte Mats Grøsvik opp med sitt første mål i a-lagstrøya.

I andre periode var det Steffen Ratejczak og Christer Simonsen sin tur til å finne nettmaskene, og tidlig i den tredje scoret Joachim E Hermansen i undertall. Jesper Hoel ble vår syvende og siste målscorer i kampen, før hjemmelaget fikk lov å notere seg for et trøstemål. MS hadde tremålsseier som sitt beste resultat så langt i sesongen, og leverte dermed sin desidert største seier så langt. For oss på tribunen var det godt å en sjelden gang kunne nyte en seier uten nervene i helspenn. Gutta viste en meget sterk laginnsats i kveld, og leder kvalserien suverent midtveis. Dette er godt å ta med seg når turen går videre til Trondheim, hvor vi møter Nidaros til ny kamp på torsdag.

Kampen om andreplassen er så langt helt åpen, etter at Comet i kveld slo Nidaros borte på straffer. For MS sin del vil plassen i Get være sikret om man tar med seg minst to poeng i Trondheim, men også med tap er mulighetene meget gode før de to siste hjemmekampene. Vi krysser fingrene for at gutta klarer jobben allerede på torsdag, men er samtidig glade for at de slipper spille den kampen med kniven på strupen og nervene utenpå drakta. Vi håper flest mulig har sjansen til å komme seg til Trondheim når gutta får sin første mulighet til å redde plassen i toppserien.