MS-Comet 5-4 sd

(2-2, 1-1, 1-1, 1-0)

Oppdatert: (19.3.2017)

MS hadde lite annet enn heder og ære å spille for i kveldens kamp, mens Comet måtte ha minst to poeng for å henge med i striden om opprykk. Kampen bar til tider også litt preg av dette. MS hadde et stort spillemessig overtak, men var veldig upresise i mange situasjoner. Fire minutter ut i kampen mistet vi pucken i overtall, og gjestene tok ledelsen etter en dobbeltsjanse mot Idoff. Noen sekunder senere klarte likevel MS å utnytte sitt power play, Trym Bilgrei klinket inn utligningen fra skrå vinkel. Tolv minutter ut i perioden satte Mattias Johansson inn ledermålet etter to muligheter på kort tid, og MS så ut til å kunne gå til pause med ledelse. Men med kun 10 sekunder igjen fyrte gjestene pucken inn fra nesten død vinkel, og lagene var like langt.

Snaue fire minutter ut i andre periode tok MS igjen føringen, da Fredrik Jørgensen styrte inn et skudd fra Christer Simonsen. Men selv om MS hadde et klart overtak i spill og sjanser, så var det naturlig nok haldenserne som ville mest i kveldens kamp. Ti minutter senere utlignet de etter en ny dobbeltsjanse, denne gangen i overtall. Det var mange utvisninger i kampen, blant annet måtte Johan Skiöld forlate isen etter litt for heftige protester på en utvisning. Det merkes i et lag som allerede har mange spillere ute med skade og en med karantene, men til gjengjeld får unggutta sjansen til å vise seg frem. Mats Grøsvik scoret sitt første mål for a-laget tidligere i kvalifiseringen, og midtveis i kveldens tredjeperiode kom hans andre.

Men kun halvminuttet senere rotet MS det til for seg igjen, og Comet kontret inn nok en utligning. Kampen skulle avgjøres med spilleforlengelse, og gjestene hadde dermed fortsatt et lite håp om opprykk. Men MS har vært nesten uslåelige i sudden og straffer denne sesongen, og 1.50 på overtid satte Steffen Ratejczak inn en returpuck som slukket håpet om retur til Get-ligaen for Comet. For MS sin del var dette den niende strake seieren på sudden eller straffer, det er en statistikk å glede seg over på en ellers ganske rufsete aften rent spillemessig. MS vant skuddene 50-17, men mistet likevel sitt første poeng i kvalifiseringen. Det er lett å tilgi, når vi uansett sikrer førsteplassen i puljen med solid margin før den siste runden.

På torsdag kommer Kongsvinger på besøk, og som for to sesonger siden kommer de hit med kniven på strupen. Med deres tap mot Nidaros i kveldens kamp er det trønderne som sitter i førersetet. Men de trenger en seier over Comet, noe de ikke klarte i forrige møte, eller hjelp fra MS for å sikre opprykket. Nervene våre er satt på mange prøver denne sesongen, og da er det godt å vite at vi er for statister å regne i dette dramaet. Det ligger uansett an til en meget spennende avslutning, og så absolutt en kamp verdt å få med seg i Manglerudhallen. Dette blir en fin siste anledning til å støtte og takke av  gutta våre etter en fantastisk sesong, og vi håper selvsagt at vi klarer å gå ubeseiret gjennom kvalifiseringen.