MS-Kongsvinger 2-4

(0-2, 2-1, 0-1)

Oppdatert: (23.3.2017)

Kongsvinger kom til Manglerud med kniven på strupen i kveld, og selv om MS hadde et spillemessig overtak i starten så man tidlig at det var gjestene som naturlig nok ville mest og var mest desperate i denne kampen. Kongsvinger tok ledelsen i et power play drøyt midtveis i den første perioden, og doblet ledelsen ett sekund før pause. Tre og et halvt minutt ut i andre periode skapte MS ny spenning da Matej Macek klinket inn sin første scoring for a-laget. Han føyde seg dermed inn i rekken av unge lovende spillere som har vist seg frem på positivt vis nå mot slutten av sesongen. Fire minutter senere økte gjestene igjen sin ledelse, men Jesper Hoel satte nervene i helspenn hos de rødkledte med sin redusering snaue to minutter før siste pause.

I tredje periode var det særdeles spennende å følge dramaet som samtidig pågikk i Halden, der Comet snudde kampen mot Nidaros og ledet 3-2. Kongsvinger punkterte mot MS i tomt mål halvannet minutt før slutt, men turde ikke slippe jubelen løs før meldingen kom om at Comet hadde vunnet i Halden. Kongsvinger reddet dermed enda en gang plassen i Get-ligaen i tolvte time, mens Nidaros snublet på målstreken i kampen om toppserieplassen. Vi tror likevel neppe dette er det siste vi har sett til Nidaros, som var nær ved å spille seg opp i Get etter kun en sesong i førstedivisjon.

For MS sin del var ikke kveldens kamp den avslutningen man ønsket på en sesong som har gitt oss mange gleder og høydepunkter. Laget fikk likevel sin tross alt velfortjente hyllest og blomster fra supporterne etter kampen, og også gjestenes spillere var bortom Green Army for en ekstra runde applaus. Kongsvinger har hatt en tung sesong, men man må beundre spillere og supportere som kjemper videre tross mager poengfangst og mye motgang underveis. Vi gratulerer både MS og Kongsvinger med fornyet kontrakt, og ønsker velkommen tilbake til høsten.