MS-Lillehammer 6-2

(2-0, 0-2, 4-0)

Oppdatert: (18.8.2017)

Etter et uheldig ettmålstap borte mot Lillehammer på tirsdag, var gutta lystne på revansje i dagens returkamp i Manglerudhallen. MS gikk offensivt ut i den første perioden, og tok en tidlig ledelse da Jonas Berglund stormet frem og fintet ut målvakten. Litt senere stakk alltid energiske Matt Van Voorhis gjennom fra  kanten og scoret sitt første mål i MS-trøya. Etter en meget god første periode falt vi litt tilbake til gamle synder i den andre. Litt over halveis i kampen fulgte et par svake bytt der gjestene scoret to mål i rask rekkefølge. Akkurat da føltes det litt som å få et møysommelig oppbygd korthus rasert av et lite vindpust. Men så fort kan ting skje i ishockey, og MS lot seg heldigvis ikke knekke. Vi hadde så langt tapt samtlige tredjeperioder i treningskampene, men i kveld ville gutta det veldig annerledes.

MS kjørte på fra start etter den siste pausen, og Tord Thoresen sendte oss opp i en ny ledelse tidlig i perioden. Så var det Peter Lindblads tur til å score sitt første denne sensommeren, etter enda et nydelig angrep. Neste mann ut var Steffen Ratejczak, som frem til da hadde gjort en fremragende defensiv innsats og kastet seg ned gjentatte ganger for å blokkere skudd. Da han feide inn 5-2 fra fallende positur, var kvelden på en måte fullbragt. Men det stoppet ikke der, Sander Boroczky ville også på scoringslisten i kveld. Han pirket inn en puck som trillet sakte over mållinjen, men dommeren vinket spillet videre. Fra tribuneplass var vi ganske trygge på at pucken var inne, så det eneste spenningsmomentet frem til neste avblåsning var egentlig om målkameraet var i drift. Det var det, og dermed ble også det sjette målet godkjent.

Det er sjelden kost å se MS dominere så stort som de gjorde i dagens første og  tredje periode, og det mot en antatt medaljekandidat. Ekstra gledelig var det at gutta lyktes med dette, stort sett uten å blottlegge seg bakover på banen. Pasningene satt uvanlig godt mellom spillerne, og der en mistet pucken var nestemann på plass og tok over. Og når vi enda ikke har nevnt at Martin Surek sto over kveldens kamp etter smellen han fikk på tirsdag, så skyldes det at vi raskt glemte at vi stilte med reservemålvakten. Mikkel Wik sto en solid kamp mellom stengene, og fikk med unntak av den lille downperioden midtvis også god hjelp av medspillerne sine.

På en kveld som denne er det synd at serien ikke har begynt, men vi har fortsatt ting å jobbe med frem til alvoret starter på Lillehammer i september. På tirsdag reiser vi til Stjernehallen, og håper på fortsatt sportslig fremgang der.