MS-Lørenskog 2-3

(0-2, 1-1, 1-0)

Oppdatert: (24.9.2017)

MS tok kommandoen fra start i kveldens kamp mot Lørenskog, men som litt for ofte før sliter vi med å omsette sjansene når vi styrer kampene på hjemmebane. Til denne kampen hadde vi vår toppscorer Jonas Berglund tilbake, til gjengjeld måtte Steffen Ratejczak stå over denne gangen. Etter en godt og vel halvspilt periode med hjemmedominans scoret gjestene isteden ledermålet på en kontring, og MS mistet litt av piffen. I sluttminuttet spilte vi i undertall, og med kun tre sekunder igjen til pause doblet Lørenskog ledelsen.

Andre periode ble preget av mye rot og rør, og flere noe uheldige utvisninger. En for å sende pucken over vantet i egen sone, som gjestene benyttet til å øke sin ledelse igjen med fint spill etter drøye kvarteret. Like etterpå kom en ny utvisning for et litt klønete spillerbytte. Og da MS og Jonas Berglund endelig lyktes med å få en puck inn etter en flott prestasjon halvannet minutt før pause, endte vi også i den situasjonen opp i undertall etter en utvisning på Berglund i etterkant. Svensken slo tilbake da han fikk en takling i sin vonde skulder etter scoringen.

Etter en midtperiode med mye sirup i beina hos enkelte og en del knall og fall, var det et mye friskere MS-lag som entret isen i tredje periode. Kun 1.40 ut i perioden ble det ny spenning i kampen, etter at en til tider storspillende Petter Birkheim Andersen feide inn reduseringsmålet fra backplass. Dette var 18-åringens første a-lagsmål, mens Jonas Berglund noterte sitt første assist for sesongen etter seks scoringer.

Resten av perioden ble for en stor del enveiskjøring, Lørenskog hadde mistet flere spillere med skader underveis. Men igjen slet MS mot en motstander som la seg i forsvar, og Sebastian Idoff og hans slitne medspillere reddet alle tre poengene for bortelaget til tross for 30-12 i total skuddstatistikk. Vi holder fortsatt stand over sluttspillstreken, Stjernen og Kongsvinger puster oss i nakken mens VIF fortsatt er et stykke bak. Men det står ikke verre til enn at vi fortsatt deler poengsum med Stavanger Oilers. Vi har  til gode å tape en kamp med mer enn ett mål, men vi trenger bedre poengfangst i de jevne kampene. På torsdag venter en av de tøffeste oppgavene så langt, når vi møter den ubeseirede serielederen Frisk i Askerhallen.