MS-Sparta 5-0

(1-0, 2-0, 2-0)

Oppdatert: (01.10.2017)

MS har styrt de fleste av hjemmekampene sine denne sesongen, men slitt med uttellingen. Men i kveldens kamp løsnet det til gangs. Første periode lignet dog en del på tidligere kamper, med store målsjanser, men kun en scoring. Den kom ved Peter Lindblad med et fint backhandskudd etter drøye åtte minutters spill. MS hadde også en puck inne som ble avblåst for offside, og et skudd i tverrligger som dommeren var inne og sjekket på video.

I andre periode kom Sparta ut med langt større tempo etter å ha fyrt av kun to skudd på mål i den første. Kampen var nå inne i en kritisk fase, der MS virket litt nervøse og slet med å få pasningene til å sitte. Men Martin Surek ble varm i trøya etter noen tidlige redninger, og åtte minutter ut i perioden fikk MS inn et lite trykk som endte med at Dylan Richard klinket pucken i nettmaskene bak Samuel Ward. En utrolig viktig scoring på et tidspunkt da kampen lå på vippen. To minutter senere snappet Peter Lindblad opp en puck og satte inn 3-0 fra sin yndlingsposisjon på venstrekanten.

MS kunne for første gang denne sesongen gå til siste pause med en tremålsledelse. Sparta hadde et par muligheter i overtall i tredje periode, inkludert 11 sekunder i spill 5 mot 3. MS holdt imidlertid unna, og med i overkant av sju minutter igjen på klokka sendte Matt Van Voorhis ivei et skudd fra blå som spratt inn via køllebladet til Peter Lindblad. Det er sjelden vi føler oss sikre på hjemmeseier med sju minutter igjen å spille i Manglerudhallen, men i dag var gutta snille mot nervene våre. Fem minutter før full tid kom allestedsnærværende Matt Van Voorhis gjennom med en flott dragning, og lobbet pucken frem til Jonas Berglund som overlot til Dylan Richard å sette den bak den utspilte Sparta-målvakten.

Et herlig punktum på en festkveld i Manglerudhallen, og sluttminuttene handlet mest om hvorvidt Martin Surek skulle spise smultringer til kvelds. Det gjorde han seg fortjent til, etter å ha avsluttet med en fantastisk redning minuttet før full tid. En utrolig sterk laginnsats av gutta våre, som lyktes med mye av det de bare har fått til i perioder tidligere i sesongen. Importene våre gjorde samlet sett sin beste kamp så langt. Men det viktigste er hvordan gutta jobber sammen som et lag om å sikre oss tre utrolig viktige poeng.

Med denne seieren har vi fortsatt tre lag bak oss, vi ligger poenglikt med Lørenskog og kun ett poeng bak Oilers. På torsdag venter neste utfordring, da reiser vi på besøk til gullkandidaten Storhamar.