Storhamar-MS 7-3

(2-1, 1-0, 4-2)

Oppdatert: (05.10.2017)

Bortekamp på Hamar er aldri noen enkel oppgave, og i kveld kom MS skjevt ut av startblokkene. Storhamar la tidlig press på MS, og ledet 2-0 etter godt og vel halvspilt førsteperiode. Etter dette spilte MS seg inn i kampen igjen, og etter snaue kvarteret kom reduseringsmålet ved Sander Boroczky etter bistand fra rekkekameratene Joachim L Hermansen og Fredrik H Jørgensen. Vi har tidligere skrytt av vår unge fjerderekke denne sesongen, og igjen leverte den varene.

I andre periode så MS ut til å ha mer på gang, og jaget lenge et utligningsmål. Men isteden ble det hjemmelaget som økte sin ledelse med kun halvminuttet igjen til pause, en psykologisk viktig scoring for de blågule. Storhamar punkterte kampen med en tidlig scoring i tredje periode, og etter ytterligere to kjappe baklengsmål midtveis i perioden overlot Martin Surek målvaktsplassen til Mikkel Wik. MS tok en timeout med en aldri så liten alvorsprat, og bestemte seg tydeligvis for at de ønsket å avslutte denne kampen på en bedre måte.

Et par minutter senere snappet Mathias Trygg pucken og klinket den inn bak hjemmelagets målvakt. Da Christer Simonsen fulgte opp med ny redusering med fem og et halvt minutt igjen på klokka, fikk laget virkelig blod på tann og presset på for flere scoringer. De tok også ut målvakten, et ganske offensivt trekk når man ligger tre mål under. Men her gjorde MS virkelig et ærlig forsøk på å komme inn i kampen igjen. Det ble likevel for tøft, også i spill 6 mot 4 på slutten. Med 15 sekunder igjen satte hjemmelaget punktum med en puck fra bak eget mål og inn i det tomme buret.

Etter den strålende kampen mot Sparta sist, var vi i dag tilbake til mer ujevne prestasjoner. Mot et lag av Storhamars kaliber holder det ikke å spille godt selv i lange perioder, man må være med i hvert eneste bytt. Vi slipper inn noen litt for enkle baklengsmål i kveld, og hjemmeseieren var dermed egentlig aldri truet. Etter at vi nå har møtt alle lagene en gang, ligger vi fortsatt på en sjuendeplass. Spill og resultater har variert en god del, men forbedringspotensialet er stort. Vi håper på bedre resultater mot flere lag i andre forsøk. På søndag får vi besøk av Lillehammer, en ny tøff motstander som vi tok ett poeng mot i serieåpningen. Denne gangen har vi tro på at alle poengene blir igjen på Manglerud.